Tatueringen som sammanfattar allt

Neymar berättar historien på sin egen vad

FOTBOLL

Neymar är 23 år och på väg att bli en av fotbollsvärldens allra största.

Nu berättar FC Barcelonas fotbollsstjärna om resan dit.

Allt nedtecknat i en talande bild på hans egen vad.

Det är ett självporträtt som Neymar nu låtit tatuera in på sin vänstra vad. Men inte den bild av 23-åringen hela världen i dag känner igen.

Istället ses en ung brasiliansk pojke utan tröja stå och blicka ut över sin favela med drömmar om en annan framtid. En dröm i ett hus, en annan i en fotbollsplan och en tredje i Champions League-pokalen. Under armen har han vägen dit: En fotboll.

”Tack för att jag fick låna din hud”

Tatueringskonstnären Miguel Bohigues, som gjort konstverket, har publicerat en bild på tatueringen på Instagram.

”Innebörden av den här tatueringen är även en sammanfattning av mitt arbete. En ung Neymar som minns sin födelseplats, ursprung och alla åren längs vägen till en plats där han kan uppnå alla sina drömmar och bli nummer ett. Tack igen för att jag fick låna din hud och fortsätta med min plan och tack för att du inspirerar oss och får oss att drömma om att det i varenda en av oss finns en Neymar”, skriver Bohigues.

I dag kan Neymar redan 23 år gammal pricka av alla tre punkterna. Fotbollsstjärnan är ekonomiskt oberoende, en av världens mest firade fotbollsspelare och vann förra säsongen Champions League med sitt FC Barcelona.