”Därför sjunger jag inte nationalsången”

Messi förklarar varför han är tyst: ”Är massa nonsens”

Messi under VM 2010 i Sydafrika. Foto: AP/Martin Meissner
FOTBOLL

Lionel Messi är ofta kritiserad i sitt hemland Argentina.

Nu ryter han ifrån mot sina argentinska kritiker.

– Vi tog oss till två finaler för helvete, säger han i en explosiv intervju med Tyc Sports.

Lionel Messi har inte haft någon drömsäsong hittills. I slutet av september ådrog sig Barça-stjärnan en knäskada som höll honom borta i två månader.

När han nu är tillbaka på fotbollsplanen har han börjat ösa in mål för den spanska storklubben igen och i Katalonien är man lyckliga över att ha sin guldklimp tillbaka i spel.

Hemma i Argentina är det som vanligt en annan historia.

”Jag blir irriterad”

Messi har genom åren fått utstå hård kritik för att han inte bär det argentinska landslaget på samma sätt som han bär Barcelona.

Men nu ryter Messi ifrån mot sina kritiker på hemmaplan i en explosiv intervju med Tyc Sports:

– Jag blir irriterad när folk säger att vi inte ger allt. Vi tog oss till final i VM och final i Copa America och vissa försöker hävda att vi inte åstadkommit någonting. Vi tog oss till två finaler för helvete. Vi vann tyvärr inte finalerna, men det var inte som att vi åkte ut i åttondelsfinaler, säger Messi.

”Folk började gnälla”

Det är inte bara Messis fotbollsspelande som upprört i Argentina. Även det faktum att han inte sjunger nationalsången har varit debatterat. Även här avfärdar han kritiken som ”nonsens”.

– Jag sjunger inte nationalsången. Det är ett medvetet val. Jag behöver inte sjunga den för att känna den. Varje person känner den på sitt eget sätt. När folk började gnälla över det började jag sjunga den. Men det förändrade ingenting. Jag tycker att det är en massa nonsens. Nationalsången rör oss alla, men alla uppskattar den på sitt eget sätt. Jag behöver inte sjunga den för att den ska betyda något för mig.

Argentina spelar sin nästa landskamp i slutet av mars när man reser till Chile för VM-kvalmatch.