Shakira kan ha löst infekterade bråket

Startade med en popstjärna – kan ha slutat med en annan

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

Han har gjort sig ovän med ett halvt land och har startat ett bråk som riskerar att splittra det spanska landslaget.

Men nu försöker kanske FC Barcelonas Gerard Pique till sist lappa ihop såren.

Efter en påstådd uppläxning från Shakira.

Inför EM 2012 tvingades Iker Casillas och Xavi medla mellan Real Madrid och Barcelona-lägren för att inte riskera Spaniens EM-turnering. Fyra år senare har de två ledarna lämnat landet – och sprickan är på väg att rivas upp igen.

”Tack till Kevin Roldan”

Huvudpersonen i hela härvan är Gerard Pique. 28-åringen är fostrad i Barcelonas akademi och har hela tiden varit öppen med att han knappast känner någon sympati för ärkerivalen Real Madrid. Men efter ligaguldet förra säsongen urartade mittbackens gliringar.

Under firandet av ligaguldet tog Pique mikrofonen inför de samlade fansen och skrek euforiskt:

– Vi är världens bästa lag. Tack till alla och tack till Kevin Roldan. Allt började med dig.

Kevin Roldan är popstjärnan som Reals Cristiano Ronaldo hade hyrt in för att uppträda på portugisens 30-årsfest. En hemlig fest som genomfördes bara timmar efter Reals 0-4-förlust mot lokalrivalen Atlético och som skapade ett ramaskri bland fansen när den blev känd. Läckan? Kevin Roldan som publicerade bilder från den i sociala medier.

Real-spelarna uppskattade inte Piques gliring och även den spanska landslagspubliken vände sig emot försvararen. I samband med vänskapsmatchen mot Costa Rica i juni började supportrarna bua ut Pique – något de fortsatt med sedan dess.

– Jag ångrar ingenting jag har sagt och skulle upprepa det tusen gånger om. Jag är som jag är. Jag mår bra, både personligt och sportsligt. I dag gick jag och plockade svamp. Jag är en lycklig man, sa Pique om buropen under en landslagssamling i september.

”Han är inte min vän”

Sedan lugnade situationen ner sig något – fram tills den 2 december. Efter att Real Madrid råkat spela med avstängde Denis Tjerysjev mot Cadiz i spanska cupen, något som senare innebar att Madrid-laget diskades, skickade Pique ut en tweet med hysteriskt skrattande smileys.

– Grejen med Pique är att han är avundsjuk på Real Madrid. Det förtjänar inte ens ett svar, jag vill inte ge honom gratis publicitet. Jag talar inte om sånt här eftersom det är slöseri med tid. Det finns saker som inte förtjänar ett svar, sa Cristiano Ronaldo enligt Sport om tweeten.

– Pique verkar vara besatt av oss. Vi lämnar såret öppet och kommer svara vid ett lämpligt tillfället. Jag kanske svänger förbi en ståupp-klubb om tio år och hittar honom där skämtandes om Madrid. Men Barças senaste tio år väger inte upp för hela Reals historia, sa Alvaro Arbeloa.

Piques svar till landslagskompisen Arbeloa lät inte vänta på sig.

– Han är inte min vän. Han är bara en bekant, sa Pique.

Sedan tog Reals lagkapten Sergio Ramos, mittbackskollega med Barça-stjärnan i landslaget, ton.

– Brist på respekt mot dina kamrater är ett hot mot en bra sammanhållning. Pique borde visa Real Madrid lite respekt, sa Ramos.

Orolig för sin egen karriär

Det öppna bråket har skapat extra krydda åt Barcelonas möte med Real Madrid på Camp Nou den 3 april men oroar också inför EM-sluspelet nästa sommar. Ett mästerskap där Gerard Pique och Sergio Ramos förväntas leda den spanska backlinjen.

Men det är inte bara landslaget som reagerat på grälen. Enligt Diario Gol har även någon annan nu fått nog – en person som kanske trots allt kan få Pique på andra tankar.

Sajten skriver att Piques flickvän, sångerskan Shakira, är oroad över vad bråket innebär för henne. Colombianskan är omåttligt populär i Spanien men ska nu ha blivit varnad för att pojkvännens impopularitet hos en stor del av befolkningen även kan spilla över på hennes.

När Gerard Pique nu återigen fick frågor om gliringar mot Real under Barcelonas besök i Japan för klubblags-VM var det också en betydligt mer försiktig 28-åring.

– Det där handlar inte om idrott. Lyssna, jag sa bara att Arbeloa inte är en vän. Tolka det hur ni vill. Jag har ingenting att tillägga. Det har också varit mycket tjafs om en tweet men den får ni också tolka hur ni vill. Sergio Ramos roll är normal för en kapten. Han är Real Madrids kapten och en fantastisk sådan. Han försvarade bara sin lagkamrat och det beundrar jag honom ärligt talat för, säger Pique enligt Sky Sports.

Återstår att se om stridsyxan därmed är begravd eller om det spanska folket får ny fog för oro inför EM.