2013: Värd 400 milj Nu: Klar för division 4

Michu, 29, har gjort sitt i Premier League

FOTBOLL

För inte så länge sedan var han en Europas hetaste fotbollsspelare.

Uttagen i det spanska landslaget och över 400 miljoner kronor dyr.

Nu är Michu klar för UP Langreo – i spanska division fyra.

Foto: TT
Michu i Swansea.

Michu öste in mål för Rayo Vallecano i spanska La Liga under säsongen 2011/12 och värvades till Premier League-klubben Swansea därefter.

I Wales fortsatte han på inslagen väg och stod för 22 mål under säsongen 2012/13. Han togs ut i det spanska landslaget och ryktades till några av världens största klubbar. Swansea begärde över 30 miljoner pund (motsvarande drygt 400 miljoner kronor) för sin succéman och lyckades behålla spanjoren.

Två år fram i tiden är karriären långt ur spår.

Övervägde att sluta

Säsongen 2013/14 präglades av småskador och brist på speltid i Swansea. Totalt blev det två ligamål och till förra säsongen beslutade walesarna att låna ut spanjoren till Italienska Napoli.

Men en andra fotledsskada och sviktande form ledde till att Michu endast startade två matcher för Napoli under förra säsongen. Serie A-klubben ville, föga förvånande, inte förlänga avtalet.

I sommar, färsk från en andra fotledsoperation, letade Michu och Swansea ny klubbadress – och den nu 29 år gamle spanjoren kopplades ihop med Celtic.

Celtic ska dock ha informerats om att Michu var osäker på sin framtid inom sporten, och att han övervägde att lägga skorna på hyllan.

Ska spela för sin bror

Det blev ingen affär, och Michu blev kvar i Swansea. Han var dock aldrig registrerad i truppen i den här säsongen, utan har i år befunnit sig i fotbollens ingenmansland.

Fram till nu.

Spanska klubben UP Langreo bekräftar på sitt Twitter-konto att man gjort klart med den tidigare spanske landslagsmannen.

UP Langreo spelar i den spanska fjärdedivisionen – och starkt bidragande till Michus klubbval är att hans bror Hernan Perez är huvudtränare i klubben.

Michu har tränat med klubben under hösten – och kommer att kunna kliva in i ligaspelet när transferfönstret öppnar i januari.