Guidettis jul: Lirade fotboll med knattar

Thomas, 39: ”Då såg jag, vafan, det är ju Guidetti!”

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND OCH JOHN GUIDETTI
Här, på Stora Mossens IP, tillbringade John Guidetti julafton med att spela fotboll med knattar.
FOTBOLL

Julledigt från proffslivet i Celta Vigo.

Då passar John Guidetti, 23, på att spela fotboll med BP-killar på julafton.

– Det var läckert att se, säger Thomas Alm.

Thomas Alm, 39, ska fira sitt 2016 som 40-åring med att springa 40 stycken maraton. Därför springer han minst 15 kilometer per dag, även under julfirandet.

I dag – när han sprang förbi Stora Mossens IP – fick han en rejäl överraskning.

”Det är ju Guidetti”

– Jag kom springandes och då såg jag en snubbe med nät och bollar på ryggen. Jag tänkte först: ”Är inte det där Guidetti?”. Nej, det kan det inte vara, säger Alm.

– Så jag fortsatte springa. Men sedan hörde jag hur några killar stod och pratade om att det var Guidetti. Och då såg jag, vafan, det är ju Guidetti!

Celta Vigo-anfallaren spelade fotboll tillsammans med två killar från Brommapojkarna. De körde triangeln där man passar bollen till varandra.

– Det var skitcoolt, han var så snäll och skön med grabbarna. Han pushade och peppade dem. Det var läckert att se hur han körde på och hjälpte dem, säger Alm.

– Guidetti är ju krallig med, stor som ett hus.

”Vilken kung du är”

39-åringen ville inte störa Guidetti för mycket, men gick fram och hyllade honom för insatsen i Tjeckien i somras när U21-landslaget vann EM-guld.

– Jag sa: ”John Guidetti, vilken kung du är!”

– Han svarade: ”Det är du som är kung som springer på julafton”. Då sa jag att jag måste och klappade mig på magen. Då svarade han att han tyckte jag såg ”fit ut”. Jag önskade honom lycka till i Spanien och med landslaget och han tackade för det, sa att det värmde att höra sådant och sedan körde han på med grabbarna. Det var kul att se.

Hade velat filma händelsen

Händelsen inträffade runt halv tolv på julafton.

– Min telefon var död när jag kom dit, annars hade jag filmat det. Det hade varit lite kul att visa eftersom han verkligen peppade och stöttade killarna.

Det är inte första gången Guidetti spelar fotboll med ungdomar. Efter en Champions League-final spelade han fotboll med en 8-årig pojke.