”Benitez var timmar från ett annat jobb”

Sågad i Real Madrid – kunde redan varit ”borta”

FOTBOLL

Rafael Benitez hänger löst i Real Madrid.

Han kunde dock redan ha varit manager i en annan klubb – i West Ham.

– Vi var två timmar från att göra klart med Benitez – och då dök Real Madrid upp, säger Premier League-klubbens ägare David Sullivan.

Foto: TT

Att förtroendet för Rafael Benitez som Real Madrid-tränare har minskat är ingen hemlighet.

Nyligen skickade klubben ut en undersökning till sina medlemmar för att bedöma Benitez insats som tränare i den spanska storklubben.

”Var överens – innan Real dök upp”

Oavsett spanjorens framtid i Real Madrid så kunde fansen ha sluppit Benitez redan i somras då han hade gjort klart med West Ham.

– Vi hade kommit överens om ett kontrakt och allt. Vi var två timmar från att göra klart med Benitez – och då dök Real Madrid upp. Men jag är stark supporter över att ”det som händer, händer”. Han är en fantastisk manager oavsett vad alla säger och jag är övertygad om att han hade gjort ett bra jobb hos oss, säger West Hams ägare David Sullivan till Sky Sports.

Vill ha en toppmanager

När Benitez i stället lämnade Napoli för Real Madrid föll i stället valet på kroaten Slaven Bilic som ny manager i West Ham efter Sam Allardyce.

– Jag ska erkänna att det är sant att vi jagade en manager av högsta klass med stor erfarenhet. En av dem stack till Real Madrid efter att vi kommit överens om allting och därför fick vi gå på det andra lagret. Slaven (Bilic) var bäst av resten, säger David Sullivan.