Skrev på för Barça B – lämnade samma dag

FOTBOLL

I eftermiddags skrev Sergi Guardiola, 24, på för Barcelonas B-lag.

Tre timmar senare rev parterna kontraktet efter att fans letat upp tidigare hattweets mittfältaren skrivit mot Katalonien, skriver Mundo Deportivo.

– Jag ber om ursäkt till Katalonien och till Barcelona, säger Guardiola.

Sergi Guardiola har haft svårt att få speltid i Alcorcón i Segunda Division under hösten och sade därför upp sitt kontrakt på julafton i jakt på ny klubb och mer speltid.

Mittfältaren fick napp hos Barcelona där B-laget i Segunda B ville anlita hans mittfältstjänster. I eftermiddags skrev 24-åringen, som inte är släkt med ikonen Pep Guardiola, på ett kontrakt med klubben.

Kanske historiens kortaste kontrakt.

Det varade nämligen bara – i tre timmar.

Drevet gick direkt

När nyheten blev känd började fans till Barcelona gräva i mittfältarens sociala medie-aktiviteter där han bland annat skrivit hatmeddelanden som "Hala Madrid, puta cataluña" och negativa meddelanden om Lionel Messi.

Enligt Mundo Deportivo blev drevet på sociala medier så starkt att parterna alltså redan efter tre timmar kom överens om att bryta kontraktet. På lagets hemsida finns en bild på Guardiola tillsammans med två andra nyförvärv, Xemi och Moisés Delgado, men hans spelarpresentation är redan borttagen.

”Var inte jag!”

Nu uttalar han sig för första gången.

– Jag vet att jag gjorde ett misstag. Jag ber om ursäkt till Katalonien och till Barcelona. Jag förstår deras beslut, jag hade gjort samma sak, men samtidigt kan jag försäkra er om att det inte var jag som skrev de där tweetsen. Det var en kompis som tog min telefon, säger Guardiola enligt Mega.

ARTIKELN HANDLAR OM