Ronaldo: Jag ska leva som en kung

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo upplever att han ”offrar sig” – han önskar att han kunde göra vad han vill.

Och efter karriären tänker han varken bli tränare, manager eller president.

– Jag ska leva som en kung, säger Ronaldo till El Mundo.

Cristiano Ronaldo har gjort en lång intervju med El Mundo.

Där berättar han att han trivs i Real Madrid, och att han inte tänker avsluta karriären i USA som flera andra spelare – han vill avsluta karriären med ”värdighet”.

”Så är svaret nej”

Han fyller 31 år i februari och menar att han har ”fem, sex” år kvar på fotbollsplanen.

– Sen blir det ett annat liv. Om du frågar mig nu om jag vill bli tränare så är svaret nej. Jag vill inte heller bli manager eller president.

För några år sedan lanserade han ett eget klädföretag, och i framtiden ska han lägga stor fokus på det. Portugisen ska även njuta – varje dag.

– Jag har ett bra liv i dag. Jag tror att jag kommer att njuta mer när fotbollskarriären är över, när jag har tid att göra vad jag vill, säger Ronaldo.

El Mundo: Vad saknar du nu?

– Man kan säga att jag har ett bra jobb, pengar, bilar, hus...men det är inte allting i livet. På lördag är det en boxningsmatch i Las Vegas och jag skulle vilja åka och se matchen med min familj och mina vänner. Men jag kan inte eftersom jag inte har någon tid över. Det stör mig att jag inte kan göra det nu, men jag tänker inte gnälla. ”Jag offrar mig” nu. Men efter det här vill jag leva som en kung.

”Jag ångrar mig”

Ronaldo har ofta uppmärksammats för sina mål och fantastiska insatser på planen. Men han har även skapat rubriker på grund av gester, och han vet att det har gjort att folk har fått vissa åsikter om honom.

– Uppenbarligen, ja. Men det händer naturligt på planen, det är sådant jag gör eftersom jag inte gillar att förlora. Ibland ångrar jag mig. Många människor säger att de aldrig ångrar saker som de gör. Det är en lögn. Jag ångrar mig många gånger. Men det visar ju även vilken typ av människa du är.

I kväll spelade Real Madrid 2-2 borta mot Valencia. Ronaldo blev mållös på Mestalla.

Totalt har det blivit 14 ligamål för portugisen den här säsongen. Luis Suarez, Barcelona, toppar skytteligan med 15 fullträffar.