Uppgifter: ”Benitez är helt förkrossad”

Fick inte tacka spelarna

Foto: TT
FOTBOLL

Rafael Benitez är inte längre tränare i Real Madrid.

Och han fick beskedet via ett brev.

”Den behandlingen gjorde honom arg, sårad och förkrossad”, skriver spanska Marca.

I måndags rann bägaren över.

Den senaste tidens svaga reslutat och rapporter om ett tappat omklädningsrum gjorde att Rafael Benitez fick sparken som tränare i Real Madrid.

Fick beskedet via brev

Nu kommer även rapporter om hur Benitez fick beskedet att han blivit av med jobbet.

Spanska Marca skriver att Benitez fick ett brev signerat av både spelare och klubbledning där det stod att han hade fått sparken och ersatts av Zinedine Zidane.

”Det var det mest enkla sättet för att säga adjö utan att behöva möta honom. Den förre Liverpooltränaren blev arg, sårad och förkrossad över den behandlingen”, skriver Madridbaserade Marca.

”Relationen mer än bruten”

Därmed snuvades Benitez på att få ge ett sista avsked till spelarna som inte verkar sörja Benitez avsked allt för mycket. Endast Luka Modric har använt sociala medier för att öppet tacka sin förre coach.

”Det visar att relationen mellan Benitez och spelarna var mer än bruten. Men Benitez tycker att det kändes illa att inte ens kunna säga adjö personligen till spelarna som för mindre än 48 timmar tidigare var hans medarbetare”, skriver Marca.

Kommenterade på sin hemsida

Rafa Benitez själv kommenterade beskedet på sin hemsida i går.

”Det har varit en ära att representera klubben. Jag vill tacka alla på Santiago Barnabéu som stöttat mig och underlättat mig jobb från första dagen. Jag vill också önska Zinedine Zidane och hans stab lycka till. Jag önskar också alla spelare och tränare på Valdebebas och Bernabéu all lycka”, skrev Benitez i brevet.

ARTIKELN HANDLAR OM