Tillbaka efter 235 dagar i ’karantän’

FOTBOLL

Han fick vänta i 235 dagar.

Nu har Arda Turan debuterat för Barcelona.

”Äntligen”, skriver han på Twitter.

Foto: TT
Arda Turan och Messi kramas

Han var en firad stjärna i Atlético Madrid och en av toppfotbollens mest eftertraktade spelare. Flera europeiska storklubbar stod i kö för att köpa loss mittfältsstjärnan och FC Barcelona vann kampen.

Vad de fick betala? 400 miljoner kronor.

Vad Arda Turan fick betala? En halv säsong av sin karriär.

I samma veva som han skrev på för ”Blaugrana” gick han nämligen med på att sätta sig själv i ”karantän” från all form av klubblagsfotboll resten av år 2015. Barcelona var bakbundet av Fifas transferförbud och kunde inte registrera sitt nyförvärv förrän efter årsskiftet.

”Ännu starkare nu”

Nu är väntan över.

Cupmatchen mot Barças stadsrival Espanyol blev Arean Turans första klubblagsmatch sedan den 17 maj, då Atlético Madrid mötte just Barcelona.

”Äntligen är väntan över. Ert stöd har gjort min ännu starkare under denna period. Tack för att ni funnits där”, skrev han på Twitter inför debuten.

Två röda kort

Hur den slutade?

Jovars.

Han gjorde visserligen inget mål eller assist men fick spela i 68 minuter i matchen som Barcelona till slut vann med 4-1.

Lionel Messi gjorde två mål, Gerard Pique och Neymar ett varsitt, och Espanyol drog på sig två röda kort i derbyt som för deras del förvandlades till en mardröm.

Även Aleix Vidal – som värvades från Sevilla – fick debutera för Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM