”Han skapade en missnöjd spelare”

Zidane sågad – för utfrysning av norske supertalangen

1 av 2
Martin Ödegaard på Real Madrid-bänken. Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza
FOTBOLL

Zinedine Zidane har tagit över ett av världens tuffaste jobb.

Och spanske fotbollsexperten Guillem Balague tror att jobbet kan bli för tufft för fransmannen.

– Det blev ett krig mellan lagets egon, säger Balague om Zidanes tid som tränare för B-laget.

Det var i måndags som som Zinedine Zidane officiellt tackade ja till att ta över tränarjobbet i en av världens mest krävande fotbollsklubbar, Real Madrid.

Den franske legendaren har sedan han lade skorna på hyllan jobbat inom den spanska storklubben och de senaste säsongerna har han ansvarat för klubbens B-lag, Castilla, som spelar i den spanska tredjeligan.

”Hamnade i onåd”

Och på den nivån har Zidane inte lyckats. Det menar en av landets mest framstående fotbollsexperter, Guillem Balague. Han tvivlar stort på att fransmannen har det som krävs för att kontrollera superstjärnorna i A-laget.

Som exempel pekar Balague på hur Ödegaard helt misslyckats i Real Madrid under fransmannens ledning.

– Under Zidanes vingar skulle Real Madrid hjälpa den 17-årige potentiella superstjärnan att blomstra som den otroliga fotbollstalang alla kan se att han är. I stället har han skapat en missnöjd spelare som inte anses vara bra nog för A-laget och som samtidigt hamnade i onåd hos lagkamraterna i B-lag eftersom de anser att han får särbehandling, säger Balague till Sky Sports.

”Kunde inte hantera det”

Enligt Balague ska Zidane ha ogillat att Ödegaard-köpet var gjort av klubbledningen, utan råd från honom själv.

– Han hade en superstjärna i form av Ödegaard men hanterade honom inte bra. Han spelade inte honom på flera veckor. Ödegaard var köpt av klubben, och det gillade han inte heller. Zidane kunde inte hantera det faktum att alla spelare såg Ödegaard som en outsider. Det blev ett krig mellan lagets egon.

ARTIKELN HANDLAR OM