”Jag går inte in för att skada spelare”

Efter fula tilltaget på Messi – kände sig tvingad att förklara sig

1 av 2
FOTBOLL

Lionel Messi var vansinnig på Espanyols Pau López för en stämpling som domaren missade.

I dag kände sig målvakten tvingad att kommentera händelsen.

– Jag går aldrig in på plan för att skada en spelare, säger han enligt Marca.

Barcelona städade undan Espanoyl med 4-1 i gårdagens cupmöte. Inför matchen handlade det mesta om Arda Turans första insats i Barça-tröjan. Under densamma var det Lionel Messis två mål, varav det ena var en läcker frispark, som hamnade i fokus.

Men efterspelet har kommit att handla mycket mer om Pau López duell med Lionel Messi efter 53 spelade minuter. De båda gick i marken efter en duell och på bilderna efteråt ser man hur López stämplar Messi på benet när han ska resa sig upp. Domaren såg inte situationen men argentinaren blev så arg att han rusade fram emot López innan Luis Suarez klev emellan och avbröt den hetsiga diskussionen.

”Coola matcher”

Efterspelet fick Pau López att kalla till en kortare presskonferens idag för att bemöta kritiken mot att han gått in för att skada storstjärnan.

– Jag vill klargöra eftersom det har blivit en sådan bubbla med många frågor. Jag går aldrig in på planen för att skada en spelare. Det som hände igår var bara en sådan grej som händer. Arda Turan gav mig också en smäll i ansiktet, men det är så det blir, säger han.

Det var det andra derbyt på kort tid lagen emellan.

– Det är coola matcher och alla vill spela. Vi är inte våldsamma och vi är starka lag, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM