Budskapet bakom Guidettis målgest

Succén – slog till med två mål för Celta Vigo

FOTBOLL

Chansen från start för tredje gången.

Då tryckte John Guidetti in två (!) mål för Celta Vigo.

Hur han firade? Med en kärleksförklaring till fansen.

Foto: AP

John Guidetti har fått sparsamt med speltid i Celta Vigo men trots sporadiska inhopp har fansen hela tiden uttryckt sitt fulla stöd. När Sportbladet besökte Vigo i november månad vädrade supporterklubben Peña Irmandiños 1923 sitt missnöje mot den sparsamma speltiden och ett par dagar senare överraskades svensken av en banderoll utanför sitt hem.

Hyllade fansen

I cupmatchen mot division 3-laget Cadiz fick han chansen från start.

Då lossnade det – rejält.

Han gjorde två (!) mål i Celta Vigos 3-0-seger.

I den 25:e minuten höll han sig framme på Fabián Orellanas djupledsboll och tryckte in 1-0 bakom Cadiz-målvakten Pol Balleste Lopez. Sedan formade Guidetti ett hjärta med sina händer och riktade dem mot sektionen där de tillresta supportrarna huserade.

Enligt Celta Vigo-experten Alexandra Jonsson har Guidetti nyligen sagt att han är ytterst angelägen om att betala tillbaka för stödet han fått av fansen under sina första månader i klubben.

– Att jag fått ett sådant välkomnande av fansen är fantastiskt, men jag tror de inser att det kommer ta lite tid. De har fortfarande inte sett den bästa Guidetti, det kommer, sa 23-åringen till Sportbladet i december.

Påpassligt framme

Jonny (inte John Guidetti) satte 2-0 i den 58:e minuten och i den 79:e var det alltså dags för Guidetti igen. Han höll sig framme på en retur och nickade in slutresultatet 3-0. 

Returen spelas 13 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM