Bale gav Zidane drömstart i Real

Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Bale gjorde tre mål framför ögonen på nye coachen Zidane.
FOTBOLL

Zinedine Zidane kunde inte ha fått en bättre start som tränare för Real Madrid.

Efter Gareth Bales hattrick körde storlaget över Deportivo la Coruña med 5-0.

– När du vinner en match kan tränaren bara bli glad och jag är glad, säger Zidane.

I måndags sparkades Rafael Benitez efter sju månader i klubben. Tränaren har fått kritik för det svajiga spelet och ska inte heller ha kommit överens med stjärnorna.

Den forne storspelaren Zinedine Zidane, 43, som tränat farmarlaget Castilla, tog över laget med omedelbar verkan.

Och Zidane kunde inte ha fått en bättre start.

Karim Benzema spräckte nollan mot Deportivo la Coruña efter 15 minuter. Sedan tog Gareth Bale över. Stjärnan stod för ett hattrick och såg till att Madrid ledde med 4-0.

Ronaldo mållös

Då hade Cristiano Ronaldo inte nätat. Portugisen ville verkligen måla och hade ett av flera jättelägen i slutet, men stjärnan fick inte till det.

I stället kunde Benzema ta hand om bollen och dunka in 5-0-målet i slutet av matchen. Ronaldo kunde inte göra annat än att le. Zidane var dock nöjd med såväl Ronaldos som laget insats.

– Cristiano såg bra ut. Han behöver alltid göra mål eftersom han är Cristiano. Vi kommer att ha en ny match så att han kan få göra ett, säger han enligt AS och fortsätter:

– När du vinner en match kan tränaren bara bli glad och jag är glad. Det jag gillade mest var attityden. Att vinna med 5-0 är inte lätt mot ett lag som Deportivo. Den första matchen var bra, men vi måste fortsätta att bli bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM