”Fast besluten att vara huvudperson”

Guidetti får höga betyg och lovord i spansk press

FOTBOLL

John Guidetti sköt sig upp i skytteligatoppen i spanska cupen.

I dag hyllas han i spansk press.

”Svensken visade bra klass”, skriver AS.

Foto: TT
Guidetti gjorde mål igen.

John Guidetti fick chansen från start på nytt i cupmötet med Cadiz i går kväll. Och precis som i första mötet – två mål – tackade han för förtroendet med en bra insats.

Svensken fixade och satte själv en straff när han fälldes av motståndarmålvakten i friläge – och hade sedan ytterligare två lägen att göra mål innan han byttes ut i den 67:e minuten.

I dag får han fina betyg i de spanska tidningarna efter Celtas 2-0-seger.

”Trivs bra i cupen”

Madrid-tidningen AS ger svensken två spader, på den tregradiga skalan, i betyg med motiveringen:

”Svensken visade bra klass och gjorde inga misstag när han själv fixade straff”.

Moi Celeste ger Guidetti en sjua i betyg (näst bäst på plan) på sin tiogradiga skala med motiveringen:

”Han trivs bra i cupen. Redan fyra mål och detta bör höja hans självförtroende i ligaspelet. Skulle ha förvaltat ett par chanser bättre i andra halvlek mot en sårad motståndare”.

Lokaltidningen La Voz de Galicia är inne på samma spår:

”Guidetti var fast besluten att vara huvudpersonen på Estadio de Balaidos. Svensken var en revolutionerande man. Guidetti är mannen som bäst trivs i cupen. Han ökade på sitt målfacit men borde ha gjort ytterligare mot i den andra halvleken. Men hans mål lämnade djupa sår”.

Delar ledning i skytteligan

En annal lokaltidning, Faro de Vigo, är också imponerad:

”Guidetti lämnade goda nyheter till sin tränare genom att intensifiera sin kamp med motståndarförsvaret. Han visade engagemang och entusiasm”, skriver Faro de Vigo.

Den där entusiasmen rann dock över vid ett antal tillfällen när svensken var inblandad i dispyter och ordbråk med moståndare. Cadiz-tränaren ville inte kommentera situationerna.

– Jag tänker inte säga något om det eftersom jag själv har varit spelare och inte vill hamna i trubbel. Men mina spelare var trevliga och behöll lugnet. Jag vill helst bara prata om matchen, säger Barragan enligt Faro de Vigo.

Med sina totalt fyra mål i cupspelet är Guidetti i delad skytteligaledning med Alvaro Negredo, Valencia, och Munir El Haddadi, Barcelona.