Ronaldos kritik mot Rafa: ”Ärligt talat...”

Erkänner svag relation: ”Känner mer för Zidane”

Foto: TT
Benitez och Ronaldo.
FOTBOLL

Alla talar om Zinedine Zidane.

Cristiano Ronaldo kan dock inte låta bli att skicka en sista känga till sparkade Rafa Benitez.

– Med vissa tränare har du mer empati än andra och vi spelare känner mer empati för Zidane, säger Ronaldo.

Det kändes som en illa dold bevarad hemlighet att det fanns en spricka mellan förre Real Madrid-tränaren Rafa Benitez och spelartruppen.

Efter gårdagens 5–1-seger mot Sporting Gijon bekräftar nu stjärnan Cristiano Ronaldo, 30, att det var en svag relation med Benitez och att spelarna trivs bättre under nye tränaren Zinedine Zidane.

– Zidane har varit en boost för hela laget. Ärligt talat, med vissa tränare har du mer empati än andra och vi spelare känner mer empati för Zidane, säger Ronaldo enligt BBC.

”Rafa ser fotboll på ett annorlunda sätt”

Den 30-årige portugisen gjorde två mål i mötet med Gijon i går efter att tidigare fått kritik – när Benitez tränade laget – för att ha gjort för lite mål.

Under Zidanes två inledande matcher har Los Blancos nätat tio gånger och fransmannen har hyllats efter att ha tagit över Benitez jobb.

– Jag har aldrig haft något negativt att säga om Benitez. Han gjorde alltid sitt bästa för Real Madrid, men han ser fotboll på ett annorlunda sätt än Zizou ...

– Jag gjorde mitt jobb under Benitez. Jag var seriös och gjorde mitt bästa för klubben och det gör jag alltid – oavsett vem som tränar laget, säger Ronaldo.

ARTIKELN HANDLAR OM