Barcelonas pamp: ’Gör om reglerna!’

”Är överdrivet – vi måste främja fotbollen”

FOTBOLL

Josep Maria Bartomeu har tröttnat.

Nu vädjar Barcelonas president om att ta bort regeln med ”dubbel bestraffning” vid straffsparkar.

– Det handlar om att främja fotbollen, säger han.

Foto: TT
Josep Maria Bartomeu.

Jérôme Champagne, kandidat i Fifas presidentval, har avgett ett löfte om att förändra fem av fotbollens mest omdiskuterade regler. En av dem är sportens mest ifrågasatta – och kanske även den mest avskydda (?) – nämligen ”dubbel” bestraffning vid dömd straffspark.

– Om du fäller en motståndare som sista man, så får du rött kort, straff samt en matchs avstängning. Vi måste balansera det lite annorlunda. Gult kort och straff får vara nog, sa 57-åringen nyligen.

Nu får han medhåll av Josep Maria Bartomeu.

”Överdriven”

Barcelonas president fick bevittna just en sådan situation i lagets senaste match, mot Athletic Bilbao. Det var gästerna från Baskien som drabbades av den omtalade bestraffningen då målvakten Gorka Iraizoz orsakade straff och visades ut redan efter fyra minuters spel.

Men det hindrar inte Bartomeu från att höja rösten.

– Regeln om straff och rött kort måste ändras för fotbollens bästa. Det är en överdriven, dubbel bestraffning, och bevisligen är det en regel som sätter avtryck i dagens fotboll. Att spela med en man mindre i 87 minuter är ju väldigt svårt, säger Barça-pampen i en intervju med Movistar+.

Barcelona vann till slut match mot Athletic Bilbao med 6-0.