”Är det värsta som har hänt fotbollen”

Utspelet mot stjärntrion: ”Borde förbjudas”

Foto: TT
Messi, Neymar och Suarez.
FOTBOLL

”MSN” öser in mål för Barcelona.

Nu stämplar Jorge Sampaoli, lite skämtsamt (?), trion som ”det värsta som hänt fotbollen”.

– Fifa borde kliva in och sätta stopp, säger han.

Foto: TT
Jorge Sampaoli.

”MSN” eller ”BBC”.

Vilken är egentligen världens bästa anfallstrio?

Enligt Chiles förbundskapten Jorge Sampaoli råder det ingen tvekan om att Barcelona har en bättre anfallsuppsättning än Real Madrid.

”Neutraliserar varandra”

Sampaoli upplever att Lionel Messi, Luis Súarez och Neymar har en bättre kemi än Karim Benzema, Gareth Bale och Cristiano Ronaldo.

Därför har de gjort 67 mål, jämfört med ”BBC:s” 60, tror han.

– Skillnaden med Real Madrids trio är att de inte främjar varandras egenskaper, utan snarare neutraliserar dem. Om Ronaldo driver upp ett anfall som avslutas det oftast via honom. Samma sak med Bale, medan Benzema tar de tillfällen som ges utan att för den delen skapa några chanser på egen hand, säger Sampaoli.

”Borde förbjudas”

Han menar att ”MSN”-trions vänskap vid sidan av planen speglar av sig på den, och säger – halvt på skämt, halvt på allvar (?) – att deras överlägsenhet är ett hot mot fotbollen.

– Fifa borde kliva in och sätta stopp. Vänskapen mellan Leo, Neymar och Suárez är det värsta som hänt fotbollen. Du har Leo, som kan vinna matcher helt på egen hand. Och därtill har du både Suárez och Neymar. Det är en ostoppbar konstellation. Den borde förbjudas, säger Sampaoli enligt spanska tidningen El Pais.