Guidetti hyllas – och får chansen från start

Tros starta igen: ”Guidetti har varit väldigt intressant”

Foto: AP
FOTBOLL

Två mål och succé senast.

Nu belönas John Guidetti med ny startplats mot Atletico Madrid, enligt spanska medier.

– Det har varit väldigt intressant med både Iago (Aspas) och Guidetti på planen samtidigt, säger tränaren Eduardo Berizzo.

John Guidetti fick chansen från start mot Levante senast.

Den 23-årige svensken tog verkligen chansen under den timme han fick på planen och gjorde två mål innan han byttes ut vid ställningen 3–0.

”Det var som att någon plötsligt slog av strömbrytaren”, skrev bland annat Faro de Vigo efter att matchen till slut slutat 4–3.

Uppgift: Får chansen igen

Och efter succén senast talar allt för att Guidetti får chansen från start även i kvällens kvartsfinalmöte i spanska cupen mot Atletico Madrid.

”Det är mycket troligt att Guidetti finns med i startelvan. Tränare Eduardo Berizzo erkände i går att ingenting kommer att vilas”, skriver lokaltidningen Faro de Vigo.

Den argentinske Celta Vigo-tränaren spelade med både Guidetti och Iago Aspas från start senast och gillade vad han såg.

Guidetti är även klubbens bäste målskytt i Copa del Rey och är i delad skytteligaledning med Valencias Alvaro Negredo och Barcelonas Munir El Haddadi med sina fyra mål.

”Guidetti väldigt intressant”

På gårdagens presskonferens hyllade även Celtatränaren Eduardo Berizzo den svenske landslagsmannen och öppnade för att fortsätta med de båda anfallarna, Aspas och Guidetti, på planen samtidigt.

– Det har varit ett väldigt intressant alternativ som erbjuds när vi har både Iago och Guidetti på planen samtidigt och det har fungerat väldigt bra också. Det var en framgångsrik formel senast och förhoppningsvis kan vi fortsätta med den, säger Berizzo.

ARTIKELN HANDLAR OM