Pappan: ”Real Madrid förstörde min son”

Rasar mot Real: ”Behandlade honom som en sjukdom”

FOTBOLL

Real Madrid värvade unga spelare på ett felaktigt sätt.

Nu har en förälder, Ramon Godoy, gått ut och berättat om misskötseln av hans son Manuel Godoy.

– De har behandlat Manuel som om han hade en sjukdom, säger pappan.

Nyligen bestraffades Real Madrid med ett transferförbud sedan de brutit mot Fifas regler gällande värvningar av spelare under 18 år.

En av de värvningar Fifa anmärkte på var av 12-årige Manuel Godoy från Venezuela.

Nu har pappa Ramon Godoy även gått till kraftig attack och berättat hur Real Madrid behandlade hans son mellan åren 2012 och 2013.

– Vi fick aldrig skriva på några officiella dokument, de skickade bara ett brev som sa att han måste spela för dem under säsong. Florentino Perez kom fram och kramade honom efter att han hade gjort tre mål i en turnering. Efter det fick vi bo i Madrid i flera månader medan Manuel spelade, berättar Ramon Godoy för spanska radiostationen Radio 4G, enligt ESPN.

Fick sparken som 13-åring

Så långt var allt väl.

Men allt skulle förändras till ett helvete för familjen i november 2013. Sonen fick sparken, då 13 år gammal, och familjen tvingades flytta vilket även ställde till problem för bröderna som börjat studera i Madrid.

– Allting var toppen fram till det att Real helt plötsligt en dag sa att Manuel inte fick träna längre. De sa att Fifa höll på med en utredning och lovade att återkomma, berättar Ramon Gadoy.

Därefter ska ett möte ha ägt rum när klubben lovade att finna en alternativ lösning, men den kom aldrig.

”De har portat honom”

I stället tvingades familjen flytta tillbaka till Venezuela.

– Numera vägrar de att arbeta med Manuel, de har portat honom som om att de försöker gömma något och har aldrig återkommit som de lovade att göra. Numera tränar han med Academia de Coira i Venezuela, men får inte spela matcher på helgerna som de andra gör eftersom reglerna är hårda. Manuel mår inte bra och förstår inte vad som händer, berättar Ramon och skickar en sista syrlig passning till president Florentino Perez och Real Madrid.

– De har behandlat Manuel som om att han haft en sjukdom och förstört hans stora dröm.

ARTIKELN HANDLAR OM