Utbjuden av domaren – mitt under en match

FOTBOLL

Domarmissar gällande mål och offside är vardagsmat.

Men i helgen uppges en domare ha gått rejält över gränsen.

– ”Hej, brunetten. Du borde ta en kaffe med mig i eftermiddag” sa han till mig mitt under matchen, säger Elena Pavel enligt Marca.

Domarnas insatser uppmärksammas ofta i media, framför allt när de kritiseras av spelare eller ledare. I söndags – i mötet mellan Sporting de Huelva och Santa Teresa i spanska högstaligan – begick domaren ett grovt misstag.

”Fokusera på att döma matchen”

Men den här gången handlade det inte om ett mål eller en offside – utan sexuella trakasserier. Sporting de Huelvas Elena Pavel, 31, berättar att hon under matchen blev trakasserad av domaren Santiago Quijada Alcon.

– ”Hej, brunetten. Du borde ta en kaffe med mig i eftermiddag”, sa han till mig, säger Pavel.

– Jag sa till honom att fokusera på att döma matchen.

”Kände mig hjälplös”

Pavel berättade för nyhetsbyrån Efe att hon ska ha blivit provocerad och trakasserad av domaren. Han agerade även respektlöst och arrogant.

– Jag har slutat tro på fair play inom fotbollen. Jag kände mig hjälplös, förödmjukad. Jag har aldrig tidigare känt en sådan skam under mina år som fotbollsspelare.

Elena Pavel och hennes lagkamrater i Sporting de Huelva kände sig förfördelade av domaren. De fick bland annat två utvisningar och en straff emot sig i 2-3-förlusten.

”Mitt ord mot hans”

– De fick alla domsluten med sig och domaren hittade en straff i slutskedet som gav dem segern, säger Sporting de Huelvas Sara Serrat.

Elena Pavel ser dock inte ut att gå vidare med någon anmälan mot domaren.

– Det är mitt ord mot hans, säger Pavel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spanien

La Liga