Guidetti hyllas: ”Hans bästa match hittills”

Nya hyllningar till svensken: ”Har utvecklat sitt spel”

FOTBOLL

Mållös mot Atletico Madrid i går.

Trots det hyllas John Guidetti i spanska medier i dag.

”Hans bästa match hittills”, skriver La Voz de Galicia.

John Guidetti, 23, verkar ha hittat formen.

Efter fem mål på de fyra senaste matcherna fick han åter chansen mot Atletico Madrid i kvartsfinalen av spanska cupen i går.

”Hans bästa insats hittills”

Mötet slutade mållöst, men trots det hyllas den svenske anfallaren stort i spanska medier i dag.

”Offensiven och kombinationerna som var vassa från både höger och vänster. Försvaret hade problem med Guidetti och insatsen var hans bästa hittills. Med undantag för att det inte blev några mål så var det goda nyheter”, skriver La Voz de Galicia.

Även lokaltidningen Faro de Vigo stämmer in i hyllningskörerna till svensken som startade i ett tremannaanfall tillsammans med Iago Aspas och Fabio Orellana.

Ställde till det för Atletico

”Celta stod emot tack vare deras mittfält och det stöd Guidetti gav dem i anfallsspelet. Ingen av hans anfallskollegor var särskilt lyckade, men Guidetti var spelbar vilket kan associeras till hans starka vilja. Viljan var till förtvivlan för mittbackarna Savic och Godin. Svensken har en rörlighet och enkelhet som han utvecklat i sitt spel”, berömmer Faro de Vigo.

Returen på Vicente Calderon i Madrid spelas om en vecka och för Celta Vigo kan det bli klubbens första semifinal någonsin i Copa del Rey om det blir avancemang.