Lögnerna avslöjas i Bales läckta kontrakt

Påstås ha hemlighållits för att inte uppröra Ronaldo

FOTBOLL

Gareth Bale är världens dyraste fotbollsspelare genom alla tider.

Det framgår av 26-åringens läckta övergångsdokument där Real Madrid och Tottenhams propagandaåtgärder nu också avslöjas.

Allt, enligt uppgift, för att inte göra Cristiano Ronaldo upprörd.

Det är flera för Real Madrid försvårande punkter som framkommer när Gareth Bales övergångshandlingar nu läckt till media. Det är sajten Football Leaks som kommit över dokumenten som publiceras i spanska AS.

Nytt världsrekord

Där framgår att klubbarna kom överens om att ljuga om transfersumman i affären där walesaren bytte Tottenham mot Real Madrid 2013. Överenskommelsen stipulerar att Real ska släppa ett pressmeddelande där transfersumman påstås vara motsvarande 861 miljoner kronor (med dagens växelkurs). Tottenham skriver också under på att de aldrig ska yppa något om värdet på affären.

Men priset för Bale var högre än så, närmare bestämt 100 759 418 euro eller motsvarande 947 miljoner kronor (med solidaritetsersättningen inräknad), skriver AS. Mer än de 96 miljoner euro (902 miljoner kronor) Real Madrid betalade för Cristiano Ronaldo 2009.

Brittisk press har tidigare spekulerat i att Real ljugit om transfersumman för att låta Ronaldo behålla världsrekordet som historiens dyraste spelare och därmed inte riskera att uppröra superstjärnan.

Rätt att matcha alla bud

Real gick dessutom med på att stryka Tottenhams återstående skuld för Rafael van der Vaarts övergång mellan klubbarna 2010. Det är okänt hur stor den återstående summan var men holländaren kostade totalt närmare 100 miljoner kronor.

Tottenham har också rätt att informeras om, och matcha, alla bud på Gareth Bale från andra Premier League-klubbar fram till 30 juni 2019. Det innebär att om till exempel Manchester United skulle bjuda på Bale i sommar och Real accepterar budet måste de också acceptera samma bud från Tottenham.

Det läckta dokumentet avslöjar också att Madrid-klubben i övergångshandlingarna skriftligt har gått med på att säkerställa att Gareth Bale aldrig säger någonting negativt om Tottenham, dess ordförande, dess styrelse eller deras anställda.

Läs hela dokumenten här (Extern länk)