Ronaldo fula tilltag: ”Är ingen ängel ...”

Sänkte ny back: ”Mer känd för sparkarna än målen”

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo är i blåsväder.

En vecka efter sparken mot Nacho Cases sparkade Ronaldo ner Betisbacken Fransisco Molinero utanför spel i går.

– Jag är ingen ängel själv, men det var fult gjort, säger Molinero.

För en vecka sedan sänkte Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo Sporting Gijons Nacho Cases med en spark mot dennes lår.

”Den vårdslösa handlingen borde ha resulterat i ett rött kort, istället valde domaren att döma i Real Madrids favör”, skrev Marca om händelsen.

”Ronaldo borde ha visats ut efter sparken mot Nacho Cases”, skrev kollegan AS.

”Mer angrepp än mål”

Nu har portugisen hamnat i nytt blåsväder.

I 1–1-matchen mot Real Betis i går sparkade Ronaldo ner hemmalagets Fransisco Molinero utanför spel i den andra halvleken. Tv-bilder visar hur Real Madrid kommer i en kontring när Ronaldo sträcker ut benet och fäller högerbacken.

Ingen av domarna noterade dock tilltaget och Ronaldo klarade sig åter från ett kort, men får på nytt kritik i spansk media.

”Matchen var intensiv och det var förbannat mellan flera spelare. Ronaldo och Molinero var huvudpersoner när portugisen sparkade Betisbacken när inte bollen var i närheten”, skriver Marca.

Barcelonabaserade Mundo Deportivo är desto hårdare i sin kritik:

”Ronaldo börjar bli mer känd för sina angrepp på motståndare än sina mål. Det här var hans femte aggressiva tilltag utan påföljd”, skriver tidningen.

”En ful eftersläng”

Även offret Molinero rasar mot Ronaldos spark och anser att Ronaldo borde ha straffats.

– Det var fult gjort av Ronaldo när han sparkade mig, om domaren ser det är det en eftersläng. Jag är ingen ängel utan går också in i närkamper, men bollen måste vara där annars är det oschysst, säger Betisbacken till Canal Plus.