Guidetti sköt Celta till semifinal

FOTBOLL

Super-Guidetti har slagit till igen!

Med ett sanslöst drömmål frälste han Celta Vigo som tog sig vidare till semifinal i Copa del Rey.

– Det är helt fantastiskt, säger svensken.

Foto: Getty Images
Guidetti firar med fansen.

John Guidetti har visat bra målform den senaste tiden. Inför returen i spanska cupen hade han på de fyra senaste matcherna från start stått för fem mål, och i Madrid fanns han åter med i startelvan.

Det första kvartsfinalmötet slutade 0–0 och i returen fick gästerna matchen precis dit de ville. Efter 20 minuter stod Pablo Hernández för ett snyggt ledningsmål när han nickade in bollen på en hörnvariant.

Men Atletico hade snart kvitterat. Lagets stora stjärna Antoine Griezmann förvaltade en retur och fixade 1–1 innan paus.

"Noggrann, välspelande..."

Därefter stal John Guidetti showen.

Atletico Madrid tappade bollen på mittplan i den 56:e minuten, den rullade fram till Guidetti som vände upp och tog ett par steg innan han drog till.

Han fick till en skaplig träff (se ovan!).

– Det var verkligen ett Golazo (drömmål). På träningarna har vi tränat mycket på skott, skjutit, skjutit och skjutit. Jag tog emot bollen och testar och så blir det ett Golazo, säger Guidetti till spansk media efter matchen.

Kanonen, från uppskattningsvis 25-30 meter, seglade rakt upp i krysset och innebar en 2–1-ledning för Celta.

– Han var mycket bra, som resten av laget. Noggrann, välspelande, visste när han skulle offra sig och när han skulle släppa bollen, och så gjorde han ett supermål – typiskt för en stor fotbollsspelare, säger tränaren Eduardo Berizzo.

Hernández tvåmålsskytt

Målet satte återigen gästerna i förarsätet och kort därefter kunde också Hernández utöka ledningen.

Atletico var piskat att vinna, men man kom bara ett mål närmare när Ángel Correa, visserligen vackert, rullade in 2–3 för hemmalaget.

Celta Vigo är därmed klart för semifinal i Copa del Rey.

Kan ni vinna cupen?

– Självklart, vi är i semifinal, allt är möjligt och jag har gjort fem mål. Kom igen nu ge mig bara nästa match. Vi har även ett otroligt stöd från fansen, de är helt fantastiska, tillsammans med dem kan vi absolut göra det, säger Guidetti.

Guidetti imponerade på spanska medieuppbådet genom att denna gång inte ta till engelskan.

– Jag pratar med alla spelarna i Celta, det är bara att prata prata och prata. Jag försöker så gott jag kan och min flickvän pratar bra spanska så det är bara att öva på.

FAKTA

Spanska cupen

Atletico Madrid–Celta Vigo 2–3 (1–1)

kvartsfinal, andra matchen

0–1 Pablo Hernandez (22), 1–1 Antoine Griezmann (29), 1–2 John Guidetti (56), 1–3 Pablo Hernandez (64), 2–3 Angel Correa (82).

Publik: 36 852.

Celta Vigo vidare med sammanlagt 3–2.