”Det är bland det största jag gjort”

FOTBOLL

Från sval till stekhet.

John Guidetti har startat 2016 med att göra sex mål på sex framträdanden.

– Det känns fantastiskt, säger han till Faro de Vigo enligt TT.

Han har gått från bänken till målspruta. John Guidetti har gjort sex mål under januari 2016.

I helgen stod han för ett drömmål mot storklubben Atlético Madrid.

– Jag har gjort några viktiga mål i min karriär. Det här var också det, eftersom det betydde 2–1 mot en riktigt bra motståndare. Så man kan säga att det var ett av mina största mål, säger Guidetti till Faro de Vigo.

”Visste att han trodde på mig”

Den 23-årige anfallaren hade en höst med snålt med speltid av tränaren Eduardo Berizzo. Men nu är han nästintill bofast i startelvan – formen och livet är fantastiskt för honom.

– Han sade från första stund att jag skulle lita på att min tid skulle komma. Jag visste att han trodde på mig, säger Guidetti.

– Jag tycker att han har skött det väldigt bra. Jag har fått minuter i nästan varje match. Inte många, men minuter som har gjort att jag har kunnat utvecklas i världens bästa liga. Sakta men säkert har jag fått spela mer och mer, och nu är jag beredd på att spela mer och bättre och njuter mycket av det.

Hoppas på EM

Guidetti, som var med och vann U21-EM i somras, hoppas givetvis på en plats i EM-truppen till sommaren. Och om formen håller i sig är chansen stor att han finns med i Frankrike.

Men konkurrensen är hård.

Stjärnan Nolito är snart tillbaka efter skada och Celta Vigo hämtade nyligen in anfallaren Claude Beauvue från franska Lyon.

– Jag kan spela från start eller komma in från bänken, men det viktigaste är alltid laget. Att vi fortsätter spela bra och vinna matcher. Jag kommer alltid försöka göra mitt bästa i varje situation, säger Guidetti till Faro de Vigo.

”Inte tänker på lång sikt”

Målet mot Atlético Madrid betyder att Celta är i semifinal i Copa del Rey och ställs nu mot Sevilla. I ligan är John Guidetti och hans lagkamrater på femte plats.

Trots den fina formen vill 23-åringen inte sväva iväg.

– Jag tror att en av sakerna som gör att det går så bra för oss, är att vi inte tänker på lång sikt utan på nästa match.

På söndag spelar Celta Vigo mot Las Palmas på Estadio de Gran Canaria. Förhoppningsvis med Guidetti i startelvan.