Hattrick av Ronaldo i Reals utklassning

1 av 4 | Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

En klack i sidled, en flygande tvåfotare och en sträckt vänstervrist – allt i expressfart.

Be oss inte upprepa Cristiano Ronaldos supermål mot Espanyol.

Vi har problem nog med att beskriva det.

Espanyol har miserabel form och problem på bortaplan medan Real Madrid snittar fyra mål per match på Santiago Bernabéu. Därför talade det mesta för att de vitklädda skulle ta en storseger hemma i Madrid.

Frågan var knappast vem som skulle vinna, utan hur länge spänningen skulle hållas vid liv.

Svaret blev 16 minuter. Om vi är snälla mot Espanyol.

Show i sprintfart

På den tiden hade Karim Benzema nickat in 1–0, Cristiano Ronaldo placerat in 2–0 på straff och James Rodriguez vallat in 3–0 via ett motståndarben.

En mållös halvtimme följde, men före pausvilan demonstrerade Cristiano Ronaldo sin tekniska briljans. En slumpboll från James rann mot Espanyols straffområde. Portugisen hann ikapp den och i full sprintfart riktningsförändrade han med en klack åt vänster. Två motståndare skyndade dit, men i en kombination av skutt och tvåfotsdribbling tog sig Ronaldo ur deras grepp för att med nästa tillslag trycka till med vänsterfoten. Bollen susade in bakom Espanyolmålvakten Gierdruis Arlauskis och betydde 4–0.

Tvåor i skytteligan

I andra halvlek slängnickade Cristiano Ronaldo in femman och efter ett självmål skrev slutställningen till 6–0. Real fortsätter därmed att glänsa på hemmaplan, men ett skakigare bortafacit (sexton poäng på tio matcher) gör att de i tabellen bara ligger trea, med fyra poäng färre och en match mer spelad än Barcelona.

Ronaldos hattrick gör att han går upp jämsides med Barcelonas Luis Suarez i skytteligan. De har gjort 19 mål och skuggas av Benzema på 18.