Profilens krav efter Barcas jättekross

Klubbikonen upprörd: ”Be om ursäkt och avgå”

FOTBOLL

Barcelona–Valencia 7–0.

Det fick Valencia-ikonen Santiago Canizares att fullständigt koka.

”Jag hoppas tränaren avgår och ber om ursäkt. Jag är förvånad att han inte redan har avgått”, skriver han på Twitter.

Foto: Arkivbild: Bildbyrån
Santiago Canizares i Valencia-tröjan.

Gary Neville har haft en nattsvart inledning på jobbet som tränare i Valencia.

Nio raka matcher i ligaspelet utan seger och i går kom den fullständiga genomklappningen i 7–0-förlusten mot Barcelona i spanska cupen.

Kravet: Avgå Neville

Nu får det vara nog, tycker Valencia-ikonen Santiago Canizares som inom loppet av en minut spottade ut åtta raka tweets för att visa sitt missnöje mot Neville.

”Valencias förlust i dag är den värsta jag upplevt. Och på det sätt vi förlorade går inte ens att jämföra med Karlsruhe (7–0 1993) eller Salamanca (4–0 1995)”, skriver Canizares på Twitter.

”Jag hoppas tränaren avgår och ber om ursäkt. Jag kanske är ignorant, men jag är förvånad att han inte redan har avgått. Jag trodde i alla fall att han var ärlig”, fortsätter den förre målvakten.

”Det är värre än själva förlusten”

Manglingen fortsatte med en sågning av den nuvarande klubbledningen, krävde sportdirektören Jesus Garcia Pitarchs avgång och ansåg att bara Shkrodan Mustafi stod upp för den miserabla insatsen.

”Värre än själva förlusten är det sätt vi bara gav upp matchen. Det borde ge oss en ledtråd om vad spelarna tycker nu när situationen blivit så här komplicerad”, skriver Canizares i en av de åtta Twitter-inläggen.

Inläggen har gillats och delats hundra gånger om av lika missnöjda Valenciasupportrar som hyllar sin ikon (spelade i klubben mellan 1998 och 2008).

Fick avgå-frågan tre gånger

Gary Neville själv har dock inga planer på att avgå. Trots att han fick frågan tre gånger om under gårdagens presskonferens tänker han stanna på posten.

– Det här är en av de värsta upplevelser jag haft inom fotbollen. Men senast jag tvivlade på mig själv var för 18 år sedan och efter det är jag som en maskin som kan hantera de här situationerna, säger Neville enligt Marca.