Bråket med Barça bakom kulisserna

Celta Vigos protest efter känsliga övergången

FOTBOLL

Barcelona krossade Celta Vigo med 6-1.

Samtidigt fortsatte stämningen mellan klubbarna att piskas upp – efter ett infekterat bråk.

– Det är känsligt, säger en talesperson för Celta Vigo.

Foto: TT
Celta Vigo och Barcelona möttes under söndagen

John Guidetti blev den förste svenska spelaren att göra mål mot Barcelona, på Camp Nou, i en ligamatch. Han tog tillvara på straffsparken han själv ordnade i den 39:e minuten.

– Det är alltid skönt att göra mål men när vi inte tar några poäng så betyder det inte så mycket, sa Guidetti till Sportbladet efteråt.

Men det var inte Guidettis mål – eller resultatet, 6-1 till Barcelona – som det snackades om efteråt i Vigo-lägret. I alla fall inte på styrelsenivå. För samtidigt som spelarna gjorde sig redo för match på Camp Nou så utspelade sig en markering från Celta Vigos ledning nere i Camp Nous VIP-avdelning.

Anledningen: Ett bråk som tog fart förra sommaren och som har lett till en allt mer infekterad stämning mellan klubbarna.

Mitt i skottgluggen: En etiopiskt 13-åring.

Övergång upprör

Det var förra sommaren som Barcelona rekryterade Celta Vigos jättelöfte Anwar Mediero. Enligt Celta Vigo själva ska värvningen ha gjorts på ett oschyst sätt; de hävdar att storklubben gick bakom ryggen på dem och tog kontakt med pojkens föräldrar utan tillåtelse.

Övergången upprör fortfarande Celta Vigo och enligt lokaltidningen Faro de Vigo ska klubbens två vice-presidenter – Ricardo Barros och Pedro Posada – ha markerat mot Barça i samband med söndagens match då de nobbade den traditionsenliga middagen på Camp Nou, just av denna anledning.

– Det får stå för dem. Sådant här händer hela tiden. Det är ofta som klubbar blir irriterade när vi värvar deras lovande talanger. Arsenal har blivit förbannade på oss vid två tillfällen tidigare men de nobbar inte våra middagar för det, säger Barcelonas vice-president Jordi Mestre till spanska Canal Plus.

”Känslig fråga”

Representanter från Celta Vigos styrelse har fått möjlighet att kommentera sin protest men valt att avstå. En talesperson för klubben bekräftar dock för Faro de Vigo att stämningen mellan Barcelona och Celta Vigo inte är den bästa.

– Anwars övergång är en känslig fråga.