”Benitez tvingas böta miljonbelopp till Real”

Straffas efter kritiska uttalandena mot presidenten

Foto: TT
Florentino Perez och Rafa Benitez.
FOTBOLL

Rafa Benitez fick sparken från Real Madrid.

I veckan svarade Benitez med kritik – mot klubbpresidenten Florentino Perez.

Nu straffas Benitez med böter – på över tio miljoner kronor, enligt El Economista.

Rafael Benitez tränaruppdrag i Real Madrid varade inte längre än ett halvår när spanjoren i januari fick sparken efter interna konflikter och flera svaga resultat i ligan.

I onsdags gästade i stället Benitez BT Sports studio under en Champions League-sändning där han bland annat erkände att han var ute efter ett nytt jobb i Premier League.

– Jag gillar Premier League och det är en prioritet att återvända dit eftersom min familj bor i England, sa Benitez under sändning.

Kritiserade klubbpresidenten

Men samtidigt passade Benitez på att kritisera Real Madrid-presidenten Florentino Perez som enligt honom är den största orsaken till problemen i den spanska storklubben.

– Under den tiden han har varit president har Barcelona vunnit titeln dubbelt så många gånger som Real Madrid. Och om du gör något fel, eller att presidenten tror att du gör fel har du problem. Det är inte lätt för en tränare att arbeta när han ser presidenten tala med spelarna varje dag”, sa Benitez bland annat.

Kostnaden: Över tio miljoner

Nu kan dock Benitez få äta upp de orden.

Spanska AS skriver, och hänvisar till El Economista, att Benitez i och med kritiken mot Perez bröt mot en klausul i kontraktet med Real Madrid.

Klubben betalar fortfarande lön till sin förre tränare fram till 30 juni i sommar, men enligt spanska uppgifter går Benitez nu miste om stora delar av lönen.

För i samband med att avtalet skrevs gick Benitez med på att inte under några som helst omständigheter kritisera klubben offentligt vilket han nu alltså brutit mot.

Enligt El Economista handlar det om över tio miljoner kronor som Benitez får betala tillbaka till Real Madrid.

”Klubben kommer att minska ersättningen till Benitez avsevärt. Han kan räkna med att förlora flera miljoner euro för sina uttalanden”, skriver sajten.