”Är en ensamvarg i Reals reservlag”

Världens största talang – nu kan han lämna Real

FOTBOLL

Den 21 februari 2015 gjorde Martin Ödegaard sitt första mål för Real Madrids organisation.

Ett år senare frågar sig AS var ”världens största talang” tog vägen?

Martin Ödegaard var världens förmodligen mest uppmärksammade fotbollstalang när han våren 2015 skulle byta klubb. Efter provspel för i stort sett alla europeiska toppklubbar värda namnet så valde norrmannen den 22 januari att skriva på för Real Madrid.

”Är för oslipad”

En månad senare kom första inteckningen i målprotokollet för den då 16-årige mittfältaren. Det betydde 1-0 för reservlaget Castilla i en 4-0-seger mot Barakaldo. I dag har det gått ett år och en dag sedan den noteringen och det är fortfarande det enda målet Martin Ödegaard gjort för ett lag i Real Madrids organisation.

Årsdagen uppmärksammas av Madrid-baserade AS med slutsatsen att Ödegaard sedan dess bjudit på fler frågetecken än svar. Synen på talangen är också delad inom Reals organisation.

– Han är fortfarande för oslipad, påstår AS är den allmänna synen på Ödegaard i akademien.

– Han gör otroliga saker för sin ålder men är fortfarande för orutinerad, påstås Reals a-lagsspelare vara rörande överens om.

Om prislappen på 22 miljoner kronor skapat press utifrån så har också lönen på elva miljoner kronor per säsong gjort det inifrån. Enligt AS har den varit grunden till avundssjuka bland norrmannens lagkamrater i b-laget Castilla som också reagerat på att Ödegaard är garanterad att få träna med Reals a-lag genom en klausul i sitt avtal.

Lånas ut om laget inte går upp

Tidningen skriver att förhållandet med lagkamraterna visserligen förbättrats under det gångna året men att Ödegaard fortfarande är något av en ”ensamvarg i omklädningsrummet”. Mittfältaren har också haft svårt att komma överens med tränaren Zinedine Zidane, som nyligen flyttades upp från b-laget för att istället träna Reals a-lag – något som skeptiker hävdat ytterligare kan försvåra Ödegaards chanser att slå sig in hos seniorerna.

Enligt AS är nu också Martin Ödegaards framtid i Real Madrid ett stort frågetecken. Lyckas inte Castilla avancera från Segunda B kommer den i dag 17-årige talangen att lånas ut kommande säsong. Ödegaards agent ska redan ha fått förfrågningar från engelska West Ham och skotska Celtic samtidigt om Real Madrid har kontakt med spanska Getafe och Rayo Vallecano angående en låneaffär.