Med i ”drömlaget” efter sin målsuccé

Två mål – då får Guidetti fin utmärkelse

Foto: MIKEL TRIGUEROS / URBANANDSPORT CORDON PRESS
FOTBOLL

Två mål mot Eibar.

Då tar John Guidetti plats i ”veckans elva”.

Svensken var tillsammans med Levantes Giuseppe Rossi den bästa anfallaren i omgång 25, enligt WhoScored.

I början av säsongen fick han nöja sig med korta inhopp.

Men efter ett flertal fina prestationer i Spanska Cupen har John Guidetti nu börjat etablera sig som en startspelare i Celta Vigo. Den svenske landslagsmannen har dessutom börjat producera mål på löpande band och efter sina två fullträffar i helgens match mot Eibar ligger han nu tvåa i den interna skytteligan.

”Har blommat”

– Tränaren visste att han skulle ta det lite lugnt med mig i början. Han sa ”din tid kommer, din tid kommer”. Jag lärde mig klubben, jag lärde mig mina medspelare och litade på klubben och min tränare till hundra procent. Det var tålamod som gällde och när jag nu fått chansen har jag blommat. Det kan man kolla på med mina starter och hur många mål jag gjort, sa Guidetti till Sportbladet.

Och tack vare sina två mål mot Eibar tar 23-åringen nu plats i ”veckans lag”. Ansedda statistik-företaget WhoScored placerar Guidetti och Levantes Giuseppe Rossi som anfallspar omgångens ”drömelva”.

Dessutom är Guidetti med i ”omgångens mest effektiva startelva”, den fiktiva startelva som La Ligas officiella fantasy-hemsida tar fram varje vecka.

”Grattis!”, skriver Celta Vigo på Twitter.

Forsberg imponerade

Ytterligare en landslagssvensk, närmare bestämt Emil Forsberg, svarade för en fin insats i helgen. Han blev visserligen inte målskytt i fredagens match mellan Red Bull Leipzig och Union Berlin men imponerade så pass mycket rent spelmässigt att han togs ut i ”veckans lag” av tidningen Kicker.