Beviset: Guidetti är hetare än Neymar

Välter allmänna uppfattningarna över ända

FOTBOLL

Real Madrid borde ersätta Karim Benzema, Gareth Bale är en flopp, Luis Suarez är spanska ligans hetaste målskytt och John Guidetti har svårt att övertyga i Celta Vigo.

Här är siffrorna som välter de uppfattningen över ända.

Det är fotbollsanalytikern Karl Matchett som räknat ut målsnittet för några av de mest omtalade anfallarna i spanska La Liga. Detta under en säsong då Real Madrid påståtts försöka ersätta Karim Benzema, Luis Suarez höjts till skyarna, Neymar börjat leva upp till sitt rykte och John Guidetti haft svårt att ta en startplats i Celta Vigo.

Elva mål på 1138 minuter

Nu kanske det är läge för Guidetti att ta med sig Matchetts uppgifter in till tränaren Eduardo Berizzo. Den 23-årige svensken har nämligen gjort ett mål var 103:e minut han spelat för sitt Celta Vigo (elva mål på 1138 spelade minuter i La Liga och spanska cupen). Det innebär att Guidetti har ett bättre målsnitt än Barcelonas Neymar.

Detta trots att Barça leder La Liga med 67 gjorda mål och Celta Vigo tappat till sjätte plats efter 38 noteringar framåt.

Bäst målsnitt bland de anfallare Matchett undersökt har inte heller någon av Barcelonas ”MSN” (Messi, Suarez, Neymar) eller Reals Cristiano Ronaldo. Det är istället Madrid-klubbens ifrågasatte fransman Karim Benzema som är hetast med ett mål var 78:e minut.

Benzemas kritiserade lagkamrat Gareth Bale är dessutom bara en minut sämre än självaste Leo Messi.