Gör flytten Barça försökte undvika

Tidningen avslöjar ”Neymars hemliga liv”

FOTBOLL

Kommer Neymar förlänga sitt avtal med FC Barcelona?

Ja, slår spanska Sport fast när de nu berättar om 24-åringens ”hemliga liv i Barcelona”.

Det involverar en flytt av exet, en anställning av kompisen och en bostad klubben försökte stoppa.

Spanska tidningen Sports förstasida.

Det var i Romarios, Ronaldo och Ronaldinhos fotspår Neymar vandrade när han bytte Santos för Barcelona 2013. Spår som leder till den högsta fotbollstronen men sedan snabbt viker av och fortsätter rakt in på närmaste nattklubb.

Samma familj hjälper Messi

När spanska Sport nu berättar om ”Neymars hemliga liv i Barcelona” så avslöjar de också de insatser FC Barcelona och Neymars egen familj 2013 gjorde för att skydda den då 21-årige brassen från frestelserna i den spanska jättestaden.

Redan innan fotbollsstjärnan satt sin fot i Barcelona hade hans syster och mamma redan hittat ett hem åt Neymar i norra Barcelona. Just av rädsla för att den unge brassen skulle fastna i Ronaldinhos gamla festvanor så hade klubben rekommenderat familjen ett hus utanför stadskärnan.

Neymar fick sedan försvararen Dani Alves som mentor inom laget och den anonyme nyckelpersonen inom Barcelona Pepe Costas son Álvaro som en hjälp utanför planen, skriver Sport. Pepe Costa var först anställd av Nike för att hjälpa företagets spelare i Barça men har under åren blivit Leo Messis allra närmaste man. Costa agerar bland annat översättare åt Messi och reser med på alla argentinarens professionella resor. Samma roll hans son fått för Neymar.

Under de senaste månaderna har nu ytterligare insatser gjorts för att göra livet så bekvämt som möjligt för Neymar. Mamman till 24-åringens son Davi Lucca, Carol Dantas, har fått hjälp att flytta till Barcelona och komma in på universitetets psysioterapi-utbildning. Utöver det har också en av Neymars närmaste vänner från Brasilien anställts som assistent till fotbollsstjärnan och bor nu permanent tillsammans med 24-åringen i Barcelona.

Flyttat in i Ronaldinhos hus

Sport tolkar de många ansträngningarna som att Neymar kommer nobba intresset från PSG samt Manchester United och istället förlänga sitt kontrakt med FC Barcelona. Ytterligare ett tecken på det är att 24-åringen nyligen hittat ett nytt hem i den spanska staden.

Efter att ha blommat ut i Barça och nu hunnit bli 24 år har Neymar lämnat huset hans familj hittade åt honom norr om Barcelona. Istället har anfallaren flyttat till samma stadsdel som Leo Messi och Luis Suarez, Castelldefels sydväst om stadskärnan. Det är ett av bostadsområdena klubben ville att brassen först skulle undvika och inte nog med det – Neymar har flyttat in i Ronaldinhos gamla hus.
Enligt Sport ville anfallaren komma närmare både vännerna och stranden som ligger honom varmt om hjärtat. Med tre år i staden ska klubben nu också ha accepterat valet då de är övertygade om att 24-åringen valt en annan väg än den Ronaldinho tog.

Enligt Sport vittnar Neymars grannar också om att 24-åringen lever ett stillsamt liv då han på sin höjd går ut på restaurang men nästan ännu hellre beställer hem japansk takeaway till sin villa.