Kollegorna tillbaka – men Guidetti startar

”Han blir bättre för varje dag som går”

1 av 2 | Foto: MIKEL TRIGUEROS / URBANANDSPORT CORDON PRESS
Guidetti får förtroende igen.
FOTBOLL

VIGO. Celta Vigo fortsätter jakten på Europaplatser mot Getafe på lördagkväll – och får tillbaka offensiva krafter.

Men enligt uppgift till Sportbladet kommer John Guidetti att få fortsatt förtroende från start.

– Hans formkurva fortsätter att peka uppåt, säger Celta-tränaren Eduardo Berizzo.

Celta Vigos tränare Eduardo Berizzo har lyxproblem i sitt anfall. Nolito är tillbaka från sin lårskada och hoppade in senast i 3-2-segern mot Eibar. Dessutom har Fabian Orellana nu avtjänat sin tre matcher långa avstängning och är redo för spel när Celta gästar Getafe under lördagskvällen.

Återkomsterna kommer att innebära att det kastas om i Celtas anfallstrio som varit oförändrad de senaste omgångarna. Men enligt uppgift till Sportbladet sitter Guidetti säkert när Berizzo planerat sin startelva till mötet med Getafe.

Orellana kommer att ta plats i Celtas startelva – men det är belgaren Theo Bongonda som lämnar plats. Nolito kommer enligt Sportbladets uppgifter att inleda även Getafe-matchen på bänken och sikta på inhopp.

”Väldigt nöjd med Guidetti”

Berizzo medger att överflödet i offensiva alternativ är just lyxproblem:

– Det är fint att ha dem alla i laget. Att se att Aspas, Guidetti, Nolito, Bongonda och Orellana bildar vårt anfall är väldigt spännande. Jag måste tänka till ordentligt och sedan formera ett koordinerat och balanserat anfall. Det vore vackert att spela med så många offensiva spelare som möjligt, men det kräver en viss balans mellan offensiven och defensiven, säger Celta-tränaren.

Hur skönt är det att Guidetti fortsätter att göra mål?

– Jag är väldigt nöjd med Guidetti. Hans formkurva fortsätter att peka uppåt och han blir bättre för varje dag som går. Både han och Aspas frodas tack vare alternativen i offensiven. Nolito kan kombinationspela med dem centralt och Bongonda kan komma runt på kanten och mata inlägg.

Matchen sänds i Viasat Sport – avspark lördag 18.15.