Bilden som avslöjar Barcelonas hemlighet

Så klarar Messi, Neymar och Suarez av spelschemat

FOTBOLL

Neymar, Messi och Suarez spelar match efter match.

Nu avslöjas hemligheten till att trion mer eller mindre aldrig vilar.

En maskin.

För några veckor sedan fick Manchester City skarp kritik när de vilade mer eller mindre hela laget i FA-cupmötet med Chelsea och förlorade med 5–1.

– Jag förstår inte snacket om att vila spelare. Jag ser aldrig Luis Suarez, Lionel Messi, Neymar eller Cristiano Ronaldo klaga. Jag ser aldrig dessa spelare vara utanför laget eller vill vila så det är ett stort problem för vårt land, sa förre Premier League-stjärnan Alan Shearer då.

Neymar avslöjar hemligheten

Nu har Neymar avslöjat en av hemligheterna till att han och hans lagkamrater klarar återhämtningen bättre än andra.

Med en bild på Twitter har Neymar visat hur han bäddat in benen i ett svart täcke efter mötet med Sevilla i helgen. Säcken är kopplad till en maskin och hjälper till med återhämtningen av Barçastjärnors muskler efter matcherna.

”Användandet av denna maskin har varit så bra att Neymar bett om att få ha en i hemmet för att återhämta sig snabbare efter matcherna. Messi och Suarez föredrar att endast använda denna maskin på träningsanläggningen Ciutat Esportiva”, skriver spanska Sport.

Återhämtningsprocessen övervakas dagligen av Barcelonas sjukgymnaster och maskinen infördes inför förra säsongen och ska vara något som liknar akupunktur för att avlägsna vätskor och inflammationer.

”Alla spelare i Barcelona tar hjälp av detta två till tre gånger i veckan med tanke på den intensitet och hur ofta Barça spelar matcher”, skriver Sport.

Har spelat 47 matcher

FC Barcelona är det spanska lag som spelar flest matcher denna säsong och har fram till dagens datum spelat 47 matcher den här säsongen.

Redan har klubben spelat av spanska supercupen, europeiska supercupen och klubblags-VM vid sidan av ligaspelet.

Barça är även klara för final i spanska cupen och är på god väg mot kvartsfinal i Champions League efter att ha vunnit första åttondelsmötet mot Arsenal med 2–0.