”Blir man utbytt ska man bli arg”

Nya bilderna visar John Guidettis frustration

1 av 4 | Foto: Movistar
John Guidetti besviken efter bytet.
FOTBOLL

VIGO. John Guidetti var frustrerad när han blev utbytt mot Getafe i helgen, visar nya bilder från spanska Movistar.

Inget konstigt med det, menar Celta Vigo-tränaren Eduardo Berizzo.

– Han gör inget fel som blir arg, säger Berizzo till Sportbladet.

I den 58:e matchminuten, vid ställningen 0-0, i lördagens möte med Getafe valde Celta Vigos tränare Eduardo Berizzo att byta ut John Guidetti till förmån för Nolito – nyligen tillbaka från en lårskada.

Spanska tv-kanalen Movistar publicerar nu rörliga bilder från Celtas avbytarbänk som visar hur svensken var frustrerad när han klev av planen. Guidetti slår handen i avbytarbåset och sitter till en början otröstlig bland lagkamraterna.

Berizzo tycker att de uppmärksammade bilderna är positiva.

– Han gör inget fel som blir arg. John har en extrovert personlighet och ibland visar han sin irritation. När man blir utbytt ska man bli arg, men ibland har tränaren också rätt när han gör ett byte, säger Berizzo till Sportbladet.

Snabbt på gott humör igen

Nolito säkrade senare segern för bortalaget med sitt mål till slutresultatet 1-0.

Movistars bilder visar också hur svensken avslutade matchen på gott humör, och hur han sökte upp Nolito efter slutsignalen för en kram och för att dela ut en kindpuss.

– Det finns inget bättre än när en spelare firar ett mål med en lagkamrat som spelar på samma position. Aspas firar med Guidetti när Guidetti gör mål och Guidetti firar med anfallskollegorna när de gör mål. Den lagkänslan finns i det här laget. Det är inget artificiellt, det är genuint. Jag jobbar med en grupp bra spelare, men de är främst bra människor som är ärliga.

Celta är tillbaka i spel igen i morgon, onsdag, med hemmamatch mot Villareal klockan 20. Enligt uppgift till Sportbladet har Guidetti goda chanser att starta på nytt, men Berizzo överväger också att vila svensken till helgens match borta mot Real Madrid.

Se Movistars inslag här (OBS: Extern länk).