Uppgift: Messis nya kontrakt med Barça

På väg att skriva 'livstidskontrakt' med Barcelona

1 av 2 | Foto: TT
Messis kontrakt går ut 2018.
FOTBOLL

Neymar och Sergio Busquets har nobbat.

Men nu kan alla Barcelonafans pusta ut.

Lionel Messi är på väg att skriva ett nytt sexårskontrakt med Barcelona, enligt Mundo Deportivo.

Lionel Messi, 28, är världens främste fotbollsspelare.

Men den argentinske anfallsstjärnan sitter på ett utgående kontrakt med FC Barcelona sommaren 2018 och har omgärdats av rykten.

Så sent som i går kom uppgifter om att David Beckham hade planer på att ta Messi till MLS tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

På väg mot jättekontrakt

Men nu kan alla Barcelonafansen pusta ut.

Enligt Barcelonabaserade Mundo Deportivo är Messi på väg att skriva ett nytt sexårskontrakt med klubben.

Tidigare under säsongen har varken Neymar eller Sergio Busquets kommit överens om några nya avtal med Barcelona och duon ryktas till Manchester United respektive Manchester City.

Men Barcelona tänker inte sätta sig i samma sits med Messi och planen är att skriva ett kontrakt fram till det att Messi är 35 år gammal och därmed förhindra en flytt till någon konkurrent.

”Barça är klara med att Messi är mannen bakom framgångarna det senaste decenniet och vill att Messi ska avsluta sin karriär i klubben. Messi fyller 29 i sommar och planen är att binda honom fram till 35 års ålder”, skriver Mundo Deportivo.

”Min klubb är Barcelona”

Tidningen skriver att Barças plan också ligger i linje med planerna för en ny hemmaarena från och med säsongen 2022. Tanken är även att Messi ska vara lagkapten vid den tidpunkten.

Messi själv talade nyligen med franska L'Equipe där han tydligt aviserade sina framtidsplaner.

– Jag har alltid sagt det och jag upprepar det: Jag kommer att avsluta min karriär på min hemmaplan och min hemmaplan är Barcelona, sa Messi då.