Bales udda knep i skadecomebacken

Förklaringen till hålen i strumporna

Foto: TT
Bale med hål i strumporna.
FOTBOLL

Gareth Bale har även denna säsong plågats av skador. I helgens 7–1-seger mot Celta Vigo hoppade han in och gjorde mål.

Med trasiga strumpor.

Foto: TT

När den walesiske stjärnan var tillbaka i spel under helgen hade han varit borta från fotbollsplanen i en och en halv månad på grund av muskelbekymmer i vaden. Och för att förhindra att skadan slås upp igen hade Gareth Bale något okonventionellt valt att klippa två små hål i sina strumpor. Enligt spanska AS, som uppmärksammar strumphålen, är de till för att lätta trycket på de vadmuskler som Bale haft upprepade problem med under säsongen. Bara den här säsongen har han under tre tillfällen fått vila på grund av just vadproblem.

Psykologisk boost

AS skriver att dagens fotbollstrumpor har en passform som är anpassade för att förbättra cirkulationen i benen och förhindra problem som kramp, genom att bidra med ett lätt tryck. De menar att Bales "strumphål" ger en psykologisk frihetsboost för vaderna, och att det är ett tecken på att Madridstjärnan själv är medveten om problemen.

Huruvida det nya tricket kan hjälpa walesaren att bli kvitt sina vadproblem återstår att se, när han åter står med i trupplistan inför tisdagens Champions League-retur mot Roma.