’Karriären i fara om Bale stannar i Real’

Profilens utspel: ”De spelar rysk roulette”

Foto: TT
Gareth Bale har haft muskelskador.
FOTBOLL

Gareth Bale dras med ständiga skadebekymmer.

Nu pekas Real Madrid ut som boven i dramat.

– De spelar rysk roulette med hans karriär, säger den frispråkige tränarprofilen Raymond Verheijen.

Real Madrid betalade totalt 100,7 miljoner euro för att köpa loss Gareth Bale från Tottenham, kunde Fotboll Leaks nyligen avslöja. Walesarens höga prislapp har medfört högt ställda krav och visst, Bale producerar både mål och assist. Men kanske inte i den takt fansen förväntat sig.

Värst på hemmaplan

Kanske beror det på hans ständigt återkommande muskelskador. Den vindsnabbe 26-åringen har haft problem både med lår- och vadmuskler och nyligen pekades gräsmattan på Santiago Bernabéu ut som en tänkbar förklaring. Den nuvarande gräsmattan har en konstgräsliknande botten med naturligt växande gräs ovanpå och det hårda underlaget uppges vara skadligt för ljumskarna då dämpningen i löpsteget försämras. Därtill har alla Bales skador denna säsong uppstått på Santiago Bernabéu. Alla förutom en; en kollision med Álvaro Arbeloa som skedde på träningsanläggningen Valdebas.

”Villa han riskera det?”

Nu tar Raymond Verheijen bladet från munnen. Den minst sagt frispråkige tränarprofilen – som stått för en rad uppmärksammade uttalanden genom åren – säger i en intervju med BBC att Real Madrid ”spelar rysk roulette med Bales karriär”.

– Vill han riskera att skada sig säsong efter säsong eller kommer han att försöka hitta en klubb som har en proffsig attityd mot skador, och som har ett bra ”track record”? Stannar han i Real Madrid så är det synonymt med att spela rysk roulette med karriären, säger Verheijen, som häromåren ingick i walesiska landslagets ledarstab.

Ikväll möter Real Madrid Las Palmas borta, med start 20.30, Viasat sport