Stjärntränaren vill ha kortare kontrakt

Vill sätta gräns på tränarkontrakt

Foto: Foto: Reuters
Luis Enrique.
FOTBOLL

Luis Enrique har ett kontrakt med Barcelona till 2017. Ett allt för långt kontrakt om man ska utgå från Barcatränarens senaste förslag.

– Jag skulle vilja att ett kontrakt ska kunna sträcka sig max sex månader, säger Enrique enligt BBC.

Uttalandet från Barcelonatränaren kommer mitt i uppladdningen inför det spanska storlagets åttondelsretur mot Arsenal under onsdagskvällen. En klubb som haft samma tränare, Arsene Wenger, vid rodret i två decennier.

En utopi väldigt få förunnat i dagens moderna fotboll enligt Barcelonatränaren Luis Enrique.

Som anser att de långa tränarkontraktens tid är förbi.

– Om jag inte är glad och inte tillför något, finns det ingen anledning för mig att vara tränare. Ju kortare desto bättre, säger Enrique, som förespråkar kortare kontrakt för tränare, enligt BBC.

"Om man inte gillar tränaren..."

Med motiveringen att det skulle vara ekonomiskt gynnsamt för klubbarna, som då inte hade behövt betala stora summor för att sparka underpresterande tränare.

– Om du inte gillar tränaren är det bara att ändra. Och då kostar det inte så mycket att sparka honom, säger Barcatränaren.

Luis Enrique har sen han tog över rodret i Barcelona 2014 vunnit fem titlar. Barcelona går in till onsdagens åttondelsfinalretur mot Arsenal i Champions League med en 2–0-ledning att försvara från mötet i London.