Bekräftat: Här är Goitoms nya lag

Anfallaren tillbaka i La Liga

FOTBOLL

Henok Goitom är tillbaka i La Liga.

Den förre AIK-anfallaren har skrivit på för Getafe.

– Jag har haft bud från Mellanöstern, Kina och USA men ville ha en annan typ av utmaning, säger Goitom till sin egen fotbollsklubb Kista Galaxys hemsida.

LISTA: Alla svenskar som spelat i La Liga

Henok Goitom lämnade AIK sedan hans kontrakt löpt ut efter förra säsongen. Efter en vinter fylld av rykten om spel i Kina är 31-åringen nu istället klar för en återkomst i spanska La Liga.

”En annan typ av utmaning”

Goitom har tidigare spelat för Ciudad de Murcia, Real Murcia, Valladolid och Almeria. Nu är det Getafe som knutit till sig veteranen.

– Jag har haft bud från Mellanöstern, Kina och USA men ville ha en annan typ av utmaning. Det var nära att det skulle bli något i de tre stora ligorna i januari men den dealen kraschade. Tiden var inte på min sida men så ringde Getafe till min agent och sa att jag är en bra lösning för dem. De behöver en anfallare och jag hade ingen klubb, säger Goitom till sin egen fotbollsklubb Kista Galaxys hemsida.

”Ska inte ligga där”

Getafe ligger just nu på 18:e plats i La Liga och hotas av nedflyttning. Nästa match är om elva dagar mot Rayo Vallecano och Goitom är enligt egen utsago då aktuell för spel.

– Getafe ligger inte bra till i tabellen och Getafe ska inte ligga där. De har för bra spelare för att ligga där de ligger. Det blir en slags final mot Rayo. Det gäller att ta en match i taget och pumpa laget med positiv energi, säger 31-åringen till Kista Galaxys hemsida.

– Jag pratade med tränaren på telefonen och vi ska gå igenom lite mer taktiska saker på hans kontor så att jag vet hur laget spelar. Eftersom jag har varit tränare i många år i Kista Galaxy så förstår jag taktik mer på djupet nu vilket underlättar att anpassa sig snabbt. Därefter är det medicinsk undersökning. Jag är fylld med energi och vill träna med laget så snabbt som möjligt.

LISTA: Alla svenskar som spelat i La Liga

FAKTA

Henok Goitom

Ålder: 31 år
Position: Anfallare
Karriär:
2003-2005: Udinese (Italien)
2005-2007 lån i Ciudad de Murcia (Spanien)
2007-2008: Real Murcia (Spanien)
2008-2009: Real Valladolid (Spanien)
2009-2012: UD Almeria (Spanien)
2012-2015: AIK (Sverige)
2016- Getafe (Spanien)