Barcelona stämmer kanal på 56 miljoner

”Skadat vårt rykte”

FOTBOLL

Barcelona stämmer radiokanalen Popular för anklagelser att klubben anlitat skandalläkaren Eufemiano Fuentes.

Barça kräver i sin stämningsansökan motsvarande 56 miljoner kronor för ”skadad image, prestige och rykte”.

I radioprogrammet El Partido riktade journalisten Juan Antonio Alcala kritik mot Barcelonas för ett påstått samarbete med läkaren Eufemiano Fuentes som är inblandad i en stor dopningshärva. Alcala hänvisade till ”anonyma källor” och rapporten fick stort genomslag i internationell media.

Bad om ursäkt

Barcelona gick direkt ut och dementerade hela historien och Alcala har senare bett om ursäkt. Nu stäms radiokanalen Popular av den spanska storklubben.

– FC Barcelona anser att de här kommentarerna har skadat klubbens image, prestige och rykte, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– I enlighet med de tekniska hjälpmedel som tillämpad för att bedöma den här typen av skada kräver klubben 6 190 090 euro (omkring 56 miljoner kronor) i ersättning, skriver klubben.

Reals president ringde upp

Spanska tidningar har efter rapporterna spekulerat i att Real Madrid låg bakom uppgifterna för att störa Barcelona. Det fick Reals president Florentino Perez att personligen ringa upp Barças motsvarighet Sandro Rosell och dementera att han skulle vara Alcalas källa.

ARTIKELN HANDLAR OM