Mourinho till ny attack mot media

Real-tränaren: ”Jag pratar bara med era chefredaktörer”

1 av 3 | Foto: Foto: Reuters
Ilsken Både medierna och domarna fick känna på Mourinhos vrede.
FOTBOLL

MADRID. Real Madrid fixade poängen mot Barcelona med en man mindre på plan.

Vid presskonferensen i natt gick José Mourinho till ny attack mot journalisterna.

– Jag svarar bara på frågor från era chefredaktörer, säger Real Madrid-tränaren efter 1–1 på Bernabéusstadion.

Det första av fyra Clásicon såg ut att få ett abrupt slut för hemmalaget, när Raúl Albiol visades ut efter att ha tagit stryptag på Barcelonas David Villa i eget straffområde i början av andra halvlek.

Leo Messi slog in 1–0 för gästerna på straff och Real Madrid tvingades spela resten av matchen i numerärt underläge.

I 82:a minuten fick José Mourinhos lag sin chans, då Dani Alves drog ner en anfallande Marcelo som fick straff.

Cristiano Ronaldo slog enkelt in kvitteringen, som betyder att Barcelonas segersvit mot Real Madrid stannar på fem matcher under de senaste tre säsongerna.

De vita firade resultatet som en seger, trots att Barcelona ligger fortsatt åtta poäng före i tabellen med sex omgångar kvar att spela.

Bojkottar bojkottarna

José Mourinho hade lättare att hålla sig för skratt än sina spelare efter match.

Efter debaclet dagen före match, då inhemska och internationella journalister lämnade Real Madrids presskonferens som en

protest mot att Mourinho vägrade svara på frågor och i stället hänvisade till sin andretränare Aitor Karanka, var portugisen rejält på krigsstigen.

– Om ni inte vill prata med min andretränare så pratar jag bara med era chefredaktörer, säger Mourinho på den första frågan på presskonferensen efter match och därefter svarade portugisen bara på tilltal från de medier som inte varit involverade i bojkotten.

– Jag svarar på frågor från er som var där i går och visade respekt. Jag respekterar er som respekterade min andretränare, en person som vunnit tre europacuper, säger Mourinho.

”Omöjligt uppdrag”

Men det var inte bara den samlade journalistskaran som fick sig en omgång av Real Madrids tränare. Innan match

hade Mourinho förklarat att han tänkte förbereda sig på spel med tio man ”eftersom jag alltid får en utvisning mot mig när jag möter Barcelona”.

Efter Raúl Albiols röda kort var han inte sen att plocka upp den bollen.

– Vi spelade väldigt bra med tio man, eftersom vi var förberedda på det. Men jag är väldigt trött på att vara en mindre, det är nästan ett omöjligt uppdrag. Nästa gång hade det varit kul att möta Barcelona med en man mer, säger José Mourinho.

Pep Guaridola var desto nöjdare med matchen, som i praktiken innebär att Barcelona har vunnit ligan.

– På sättet som vi dominerar matchen på bortaplan är jag väldigt väldigt nöjd, säger Barcelonas tränare.

FAKTA

MOURINHO OCH MEDIERNA – DETTA HAR HÄNT

Under en två veckors lång avstängning skickar José Mourinho ut sin andretränaren Aitor Karanka att prata på de obligatoriska presskonferenserna före och efter match. Efter avstängingen retar Mourinho upp Madrid-pressen med orden: ”Det här har varit en bästa tiden sedan jag kom till klubben”.
 

Efter 0–5-förlusten i el Clásico på Camp Nou i november lägger Mourinho munkavle på sina spelare och tillåter ingen att yppa ett ord till medierna efter matchen. Flera tidningar, som har upp till 30 sidor att fylla från matchen och är helt beroende av spelarreaktioner, ilsknar till på klubben.
 

Under vintern och våren fortsätter José Mourinho att skicka sin andretränare till möten med medierna under sammanlagt tio tillfällen. Inför el Clásico med­delar Real Madrid att Mourinho inte kommer att prata, varpå journalister på Marca tar initiativ till en bojkott. När presskonferensen med Karanka börjar lämnar stora delar av pressen rummet i protest.

Efter gårdagens match mot Barcelona kommer José Mourinho till presskonferensen och säger att han inte tänker prata med några av de journa­lister som lämnat rummet dagen innan. ”Vägrar ni prata med min andretränare så tänker jag bara prata med era chefredak­törer” är Mourinhos förklaring.

ARTIKELN HANDLAR OM