Mourinho: ”Alltid funnits mediokra människor som kritiserat mig”

Mourinho om finalen: Jag är lugn

FOTBOLL

BARCELONA. Efter tre  titellösa år för Real  Madrid ska José Mourinho i dag visa vad han kommit till klubben för.

Och han lyssnar inte på kritiken för sin defensiva taktik.

– Det har alltid funnits mediokra människor som kritiserat mig, livet fortsätter ändå, säger José Mourinho inför  finalen i Copa del Rey.

El Clásico-festen går i dag in i fas två och efter lördagens möte  i ligan, där Real Madrid och Barcelona spelade 1-1, är det i dag skarpt läge i Valencia. Det är första gången på 21 år som Real Madrid och Barcelona möts i finalen i spanska cupen och

laget från huvudstaden har inte vunnit en titel på tre år.

Inga favoriter 

Det har däremot deras tränare José Mourinho, som manar till lugn i det vita lägret. - Det blir min första final med Madrid, men jag har vunnit många tidigare, så jag är lugn. Det kommer att bli en jämn match, så är det

alltid med finaler, det finns inga favoriter, säger Mourinho som fick kritik från flera håll för att ha mönstrat en alltför defensiv startelva i matchen mot Barcelona  i lördags.

– När de har bollen kommer vi att försvara oss med elva man, även om ni här är vana vid att Real Madrid försvarar sig med sex spelare, säger José Mourinho.

Fokuserar på ligan

Pep Guardiola kan i dag ta sin nionde titel på tre  säsonger i Barcelona och på frågan vad dagens match innebär för kommande Champions League-semifinal mot Real Madrid säger Guardiola:

– Det än alltid bättre att vinna är förlora, men oavsett vilket måste vi först  göra oss redo för nästa match i ligan mot Osasuna. Är den inte svår att fokusera på nu? - Nej, vi är redan i gång med det arbetet, säger Guardiola till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM