Barcelonas mardröm – fantomen Casillas

Blåstes på titeln av målvaktsstjärnan

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Messi sköt, Iniesta försökte placera och Pedro såg närmast bedrövad ut efter sin miss.

Iker Casillas var ett spöke när Real Madrid tog revansch på Barcelona och vann spanska cupen.

– Han är fenomenal, säger experten Jens Fjellström i TV4 Sport.

Barcelona ägde spelet fullständigt i andra halvlek och pressade intensivt för att nå ett segermål i spanska cupfinalen mot Real Madrid. Tre av chanserna skulle ha resulterat i mål – om det inte vore för Iker Casillas.

Tre kanonchanser

29-åringen gjorde en storartad insats när han räddade Real Madrid kvar i finalen. Tre av räddningarna är redan klassiska i Madrid.

Mellan den 70:e och den 80:e minuten hade Barça tre kanonchanser att avgöra finalen. Först räddade Casillas när Leo Messi rann igenom och sköt längs marken mot det bortre hörnet. Minuter senare lyfte Pedro bollen mot det bortre hörnet men Real-målvakten var där igen och lyckades styra bollen över ribban med vad som kan ha varit fingernageln.

Stort mentalt övertag

När sedan även Andres Iniesta fick se sitt avslut räddat efter en ny fantomparad av Casillas insåg nog Barcelona att läget var fördömt.

– Han är fenomenal, säger experten Jens Fjellstörm om Casillas insats.

Casillas fick sedan se lagkamraten Cristiano Ronaldo avgöra cupfinalen i förlängningen. Men den spanske landslagsmålvakten var en minst lika stor hjälte och har dessutom skaffat sig ett stort mentalt övertag på Barcelonas anfallare inför det kommande dubbelmötet i Champions Leagues semifinalspel.

ARTIKELN HANDLAR OM