”Det är José som är den förbannade chefen här”

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

MADRID. 24 timmar innan CL-semifinalen mellan Real Madrid och Barcelona har kriget startat.

Efter José Mourinhos verbala attack på Pep Guardiola i eftermiddags gav Barcelonas tränare igen med full kraft.

– Det är José som är den förbannade chefen här, jag tänker aldrig tävla med honom, säger Guardiola.

Pep Guardiola slog sig ner i pressrummet på Bernabéustadion och inledde sin presskonferens med en salva riktad direkt mot José Mourinho.

Efter förlusten mot Real Madrid i spanska cupfinalen konstaterade Guardiola lite syrligt att de förlorade på grund av ”domarens fantastiska syn” och ”två ynka centimeter” med anspelning på Pedro Rodríguez bortdömda offsidemål.

”Mycket modig linjeman”

– Tidigare hade vi två typer av tränare; en liten grupp som aldrig hade synpunkter på domarna, dit Pep hörde, och en stor grupp som jag tillhör som kritiserar domarna när de fattar fel beslut. Nu, med Pep, har vi en helt ny grupp där man kritiserar domare som fattar rätt beslut. Det var en mycket modig och säker linjeman som såg offsiden, sa José Mourinho tidigare på tisdagen under sin presskonferens.

– Hej José, jag vet inte vilken kamera du ser mig i nu, och jag säger du, eftersom du duade mig tidigare i dag. I morgon möts vi på planen. Utanför har jag för längesedan förlorat matchen mot dig. Jag ger dig din speciella Champions League-pokal för det, hoppas du njuter, säger Guardiola.

Iniesta skadad

Och den katalanske tränaren var inte klar där:

– I den här pressalen är det han som är den förbannade chefen, den förbannade ledare. Jag vill bara påminna honom om att vi varit i samma klubb i fyra år. Jag vet inte om jag uttryckte mig klart angående domaren senast, det handlar inte om att jag ifrågasätter hans insats, och jag önskar att Mourinho, eller förlåt, José, skulle lyssna på mig i stället för att läsa hur pressen tolkar mina uttalanden, säger Pep Guardiola.

Barcelonas tränare lämnade också beskedet att Andrés Iniesta är skadad och till hundra procent borta från morgondagens möte med Real Madrid, på grund av en muskelskada i vaden.

ARTIKELN HANDLAR OM