Real och domaren sågas i tidningarna

”De flydde och gömde sig
på sin egen hemmaplan”

FOTBOLL

MADRID. Domaren Wolfgang Stark får sig en omgång i dagens spanska tidningar för den kontroversiella utvisningen av Pepe i gårdagens Clásico.

Men jobbigast är omdömet för Real Madrid.

”Det var ett mediokert Real Madrid, före och efter utvisningen av Pepe” skriver Marca som ger alla Real-spelarna en etta i betyg.

De båda dagliga sporttidningarna i den spanska huvudstaden kröner sina förstasidor med frågan ”Varför?”, som José Mourinho ställde flera gånger på gårdagens presskonferens.

Men till skillnad från Mourinho, som undrade varför domarna aldrig låter andra lag spela ut mot Barcelona, varför hans lag alltid drabbas av utvisningar och varför Uefa gillar katalanerna bättre, så är tidningarna i Madrid överens: Barcelona var det bättre laget i går.

”De flydde och gömde sig på sin egen hemmaplan, utan att försöka göra det svårt för Barça, som gjorde en stor match. Det var tydligt att Barcelona var mycket mer bekväma med matchen än Real Madrid. Madrid var ett mediokert lag, före såväl som efter utvisningen av Pepe” skriver Marca.

”Messi den förbannade chefen"

”Utvisningen av Pepe förklarar varför matchen slutade som den slutade, men inte varför den började som den började. Att bedöma matchen efter det röda kortet är att bara berätta en del av sanningen. En sak är säker; fram tills dess hade inte Real Madrid spelat för att vinna matchen” skriver sporttidningen AS som ger ettor i betyg rakt över till Real Madrid förutom Iker Casillas som får en tvåa och Mesut Özil som får ett streck i omdöme.

El País skriver ”Fotbollen gav Barça rätt” och ”Messi gjorde hela skillnaden och två mål”.

Tidningen Sport från Barcelona skriver ”Det är Messi som är den förbannade chefen” med anspelning på Pep Guardiolas utspel mot José Mourinho dagen före match då han kallade Real Madrid-tränaren för ”den förbannade chefen”.

ARTIKELN HANDLAR OM