Uefa gav Real Madrid avslag på protesterna

Anmälan om osportslighet avslogs rakt av

FOTBOLL

BARCELONA. Uefa ger avslag på Real Madrids anmälan om ”osportslighet” hos sex Barcelonaspelare samt Pep Guardiola.

Det uppger flera spanska sajter i dag.

Efter det tredje Clásicot, det första semifinalmötet i Champions League mellan Real Madrid och Barcelona förra onsdagen, startade en process med anmälningar mot de båda klubbarna – av de båda klubbarna.

Barcelona Uefa-anmälde José Mourinho för antydningarna att Barcelona har domarna med sig, att Uefa särbehandlar klubben på grund av samarbetet med Unicef och att katalanernas framgång i Champions League inte är ”ren”.

Real Madrid svarade med att anmäla sex spelare i Barcelona samt tränaren Pep Guardiola för ”medveten aggressiv strategi mot domaren för att sätta honom ur balans” samt ”osportsligt uppträdande” där man bland annat hävdar att Pepe, som visades ut efter en närkamp md Dani Alves, aldrig träffade brassens ben.

Dagen före returmatchen skriver spanska tidningar som Marca och Mundo Deportivo att Uefa kommer att ge Real Madrid avslag för anmälningarna och att detta kommer att meddelas först på fredag, men att Real Madrid redan meddelats beslutet och bestämt sig för att överklaga.

Inför morgondagens avgörande semifinal i Champions League i Barcelona har katalanerna 2–0 med sig från första matchen.

Pepe och Sergio Ramos är avstängda på grund av röda kort, precis som målvakten José Manuel Pinto i Barcelona.

Även Barcelonas anmälan mot José Mourinho avslogs. Reals stjärntränare anmäldes för sitt agerande i första returen. Men Uefas besked idag friade ”The Special One”.

Real Madrid kommer att överklaga Uefas beslut, det är ännu oklart hur Barcelona kommer att agera.

ARTIKELN HANDLAR OM