Ny attack från Real

”Barça-spelare spyr ut rasistiska ord”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

BARCELONA. Den sista dagen före den sista kampen – och Real Madrid fortsätter slåss.

Mot Barcelona.

Och mot Uefa.

– Spelare som stod för rasistiska förolämpningar tillåts spela matchen imorgon, säger assisterande tränaren Aitor Karanka.

En avstängd José Mourinho slapp närvara vid kvällens presskonferens i Camp Nous överhettade pressrum.

Det betydde inte att hans ande stannat hemma.

Under dagen stod det klart att Uefa inte kommer att fatta ett beslut i tid till semifinalen i morgon kväll, bland annat i fallet med Sergio Busquets, som anklagas för att ha kallat Madrid-backen Marcelo för ”mono” (”apa”).

Inför den sista matchen i clásico-kvadrupeln gick Mourinhos assistent Aitor Karanka till ny attack mot både Busquets och Barcelona.

– Alla såg bilderna av vad som hände på Bernabéu. Imorgon kommer ni att få se spelare på planen som inte respekterar fair play, som spyr rasisista ord och som inte respekterar fotbollens värderingar.

”De är goda förebilder”

Pep Guardiola, Barça-tränaren, höll sin presskonferens efter Karankas utspel, och ombads bemöta påståendena om vad hans spelare gjort.

– Jag känner de här spelarna, sa han. Jag kan utan tvekan säga att de är goda exempel och förebilder, som människor och som spelare. Vi är inte stolta om våra spelare gör dumma saker, men jag känner de här spelarna och vet att de är ärliga.

Xavi bad om ursäkt

Pressträffarna idag präglades av negativa frågor om en negativ matchserie. Guardiola sa att han är glad att den snart är över, och Xavi bad halvt om ursäkt.

– Allt runt om matchen är ledsamt. Vi vill bara spela och prata om fotboll.

När han fick en fråga om Mourinho valde han att inte ta in den.

– Jag har ingen rätt att döma andras sätt att uppträda.

Mourinho själv kommer inte tillåtas att coacha Real Madrid från bänken i morgon. Han kommer att finnas på plats på Camp Nou, men det är oklart exakt var. På en direkt fråga om huruvida Mourinho kommer att bryta mot Uefas regelverk och kommunicera med bänken svarade Aitor Karanka undflyende.

– Han kommer att vara på läktaren, men han kommer kunna få ner meddelanden till oss.

Matchen börjar kvart i nio på tisdagskvällen. Och den har redan börjat.

ARTIKELN HANDLAR OM